Online kursevi dominiraju internetom: evo i zašto

Do skoro se škola i učenje nisu mogli zamisliti bez učionice. Međutim, danas je situacija sasvim drugačija. Tako, u privatnim i državnim školama i institutima širom sveta možete pronaći online programe učenja.
Ovo nije ništa neobično, s obzirom na to da živimo u 21. veku kada se tehnologija razvija rapidnom brzinom. I upravo zahvaljujući tom razvoju, vi danas možete virtuelno da učite od eksperata iz celog sveta. Važno je samo da imate dobru internet konekciju i računar ili mobilni telefon.

Prednosti online učenja u odnosu na tradicionalnu nastavu

1. Štedi vam vreme i novac
Nastavu online možete da pratite od kuće ili odakle vama odgovara, što znači da nema dodatnog utroška vremena na putovanje, traženje parking mesta, pripremu za odlazak na čas. Pritom, virtuelne obuke su često pristupačnijih cena od obuka koje se održavaju u učionici.
2. Ruši geografske barijere
Ukoliko se odlučite za virtuelno pohađanje nastave, možete je pratiti odakle želite: od kuće, sa plaže, sa planine… Potrebno je samo da imate dobar internet i računar ili mobilni telefon. Kao što vidite, nije vam potrebna neka posebna, profesionalna oprema.
3. Olakšava vam proces učenja
Koliko puta ste bili sprečeni da prisustvujete kursu ili drugoj vrsti edukacije jer fizički niste mogli da stignete u određeno vreme na dato mesto? Ovakav problem ne postoji kada su online predavanja u pitanju.
4. Učiniće da se osećate komfornije i produktivnije
Prirodno je da se ljudi osećaju prijatnije kod kuće nego u učionici. Zato se za online nastavu veže osećaj komfora i lagodnosti, kao i veća produktivnost koja vas prati kada ste relaksirani i opušteni.
5. Omogućava poštovanje mera i podstiče odgovorno ponašanje
U skladu sa aktuelnom situacijom i pandemijom koja vlada u svetu i kod nas, učenje na daljinu je najbolji način da nastavite sa vašim usavršavanjem a ujedno i brinete o sebi i drugima.

Nisu su svi online kursevi nasnimljena predavanja

Najbolje se uči tokom interaktivnih časova, kada u realnom vremenu slušate predavača preko jednog od alata za online komunikaciju, pitate šta vas interesuje i komunicirate sa drugim polaznicima.

Baš zato smo mi uzeli u obzir sve ovo i kreirali online kurseve koji se održavaju UŽIVO putem Skajpa.

Po čemu se online kursevi u školi Obuke i kursevi razlikuju od ostalih?
Po tome što ne dobijate nasnimljene materijale, već se predavanja realizuju u realnom vremenu. U Skajp grupi se nalazite vi, ostali polaznici kursa i predavač. To znači da je nastava interaktivna i da možete aktivno da učestvujete u časovima, radite zajedno na primerima i diskutujete sa predavačem i kolegama iz grupe. Tako da, iako pratite kurs od kuće, vi ste deo zajednice i možete da razmenjujete iskustva sa kolegama iz grupe, sa kojima možete ostati u kontaktu i nakon kursa.
Takođe, predavač nije samo osoba koja će vam ispričati lekcije. Naprotiv, u pitanju je osoba koja će sa vama deliti savete i iskustva, neko koga ćete moći da pitate šta vam nije jasno i kome ćete moći da se obratite za savet i nakon kursa.


I ne brinite ako ranije niste pohađali kurseve online putem Skajpa, jer ćete tokom celog kursa imati tehničku podršku škole.  Nekoga ko će vam pomoći ako negde zaškripi i bude vam potrebna pomoć oko tehničkih detalja.
Pokazatelj da tradicionalna i online nastava imaju još nešto zajedničko u školi Obuke i kursevi, jeste to što svi dobijaju sertifikat nakon završene obuke i materijale u elektonskom obliku. Takođe, istaknuti polaznici, bez obzira da li su slušali kurs online ili u učionici, postaju deo naše baze i dobijaju šansu da konkurišu za praksu ili posao u kompanijama sa kojima naša škola sarađuje.

Učenje na daljinu je isplativo na duže staze

Ako želite da iskoristite slobodno vreme na pravi način, još iz udobnosti vašeg doma – za vas je odličan izbor online edukacija. I da se razumemo, pored pohađanja kurseva, korisne stvari možete naučiti čitanjem knjiga u elektronskoj formi, prijavom na newsletter-e stranih i domaćih brendova, gledanjem tutorijala na YouTube.
Nažalost, loša strana samostalnog učenja je to što nemate predavača koji će biti vaš mentor i voditi vas kroz gradivo, već ste prepušteni sami sebi. Pritom, većina edukativnih tutorijala i blogova dostupnih na internetu su pretežno na engleskom jeziku.
Zato bi bilo dobro da, pored svakodnevnog samostalnog učenja, izaberete adekvatan online kurs na maternjem jeziku i imate na raspolaganju predavača koji će vam olakšati proces učenja, biti tu ako zatreba i podeliti svoje iskustvo sa vama.
Ukoliko vam se sviđa opcija učenja od kuće, i želite da steknete znanja koja se traže na tržištu rada – kontaktirajte nas putem telefona: 061/664-89-64 ili 011/40-82-116 ili putem mejla: office@obukeikursevi.com. Mi ćemo vam pomoći u odabiru obuke spram vaših interesovanja i potreba.
Koristite tehnologiju u prave svrhe – steknite isplativa znanja, proširite mrežu kontakata i trošite slobodno vreme na najbolji mogući način!