Odličan način da uđeš u IT svet je da naučiš automatizovano testiranje softvera. To je zanimanje koje ne traži široko programersko znanje, a ipak nudi saradnju rame uz rame sa iskusnim programerima. I dobru zaradu. 

Ne moraš da se smaraš na poslu svaki dan i ponavljaš rutinske stvari. Radeći kao softver tester, svaki projekat je novo uzbuđenje.

Najbrži put do ovakvog posla je upravo ovaj 3-mesečni kurs za automatizovano testiranje softvera. Znanje koje će ti pružiti iskusni QA testeri trajaće mnogo duže i otvoriće ti mnoštvo novih poslovnih mogućnosti.

U ČEMU JE CAKA?

Šta je zapravo automatizovano testiranje softvera?

Zamisli da ti je posao proveravanje ’’bagova’’ u video igrama, testiranje novih aplikacija ili biznis softvera. Upravo će to biti tvoj zadatak kada postaneš automatizovani QA tester. Garancija kvaliteta ili quality assurance (QA) je od presudnog značaja, kako za IT kompaniju, tako i za korisnike. Tu na scenu stupa Automation Quality assurance tester.

On je taj koji proverava da li sve funkcioniše kako treba i postoje li greške u radu nekog programa. Njegov zadatak je da iz ugla korisnika uoči nedostatke pre puštanja programa u rad. Ukoliko bi se ’’bag’’ uočio kasno, to bi firmi stvorilo dodatni finansijski trošak i negativno uticalo na reputaciju. A to niko ne želi.

Tako na primer, ako testiraš online aplikaciju neke banke, vrlo je bitno da obratiš pažnju na sve aspekte bitne za korisnika. Logovanje mora biti jednostavno, prenos novca brz i lak, provera stanja uvek dostupna, ali isto tako i bezbednost od eventualnih hakerskih zloupotreba na visokom nivou.

Da bi se obavilo automatizovano testiranje koriste se adekvatni softverski alati. Ako upišeš ovaj kurs naučićeš da radiš u onima koji su najtraženiji i najzastupljeniji na tržištu.

Kako izgleda kurs i šta ćeš naučiti?

Kurs za automatizovano testiranje softvera traje 3 meseca. Časovi se održavaju radnim danima i subotom u trajanju od 3h.

Prvi mesec učiš osnove programiranja (objektno orijentisano programiranje), što će ti omogućiti da bolje razumeš celu ovu priču. Naredna 2 meseca radiš automatizovano testiranje i upoznaješ se sa ovim zanimanjem kroz praktične primere.

Na raspolaganju ti je tim sjajnih predavača koji već uveliko rade testiranje softvera. Iz njihovog iskustva ćeš mnogo naučiti i dobiti prave instrukcije kako postati softver tester.

Pogledajte detaljan plan rada na kursu

 • QA procesi
 • Osnove objektno orjentisanog programiranja
 • Tipovi podataka i operatori
 • Konverzije tipova
 • Često korišćene konstante
 • Klase, metode i objekti
 • Paketi u Javi
 • Benefiti automatskog testiranja
 • Šta je i zašto koristiti automatsko testiranje
 • Koji Test Case treba automatizovati
 • Instalacija Alata za rad
 • Podešavanje projekta za pisanje automatskih testova (Intellij, dependencies u POM-u projekta, webDriver…)
 • Pisanje Selenium automatskih testova u Java programskom jeziku
 • Kreiranje različitih podataka za proveru, upoređivanje podataka, prisutstvo i rukovanje elementima
 • Čitanje grešaka
 • Čekanje elemenata (eksplicitno i implicitno)
 • Assertovi
 • Page object model (POM)
 • Izvršavanje automatskih testova iz komandne linije
 • Samostalni rad
 • Test

Broj mesta je ograničen, zato ne gubi vreme.

*Naziv i struktura kursa predstavljaju autorsko delo njegovih kreatora i samim tim je preuzimanje, kopiranje i izmena istog od strane trećeg lica zabranjeno.

Svi detalji o kursu Automatizovano QA testiranje

Kako se pohađa ovaj kurs

Kurs se održava online, putem Skype - a, u realnom vremenu.

Mesto održavanja Online, putem Skype – a
Trajanje kursa 12 nedelja
Nivo učenja Napredni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 48
Broj polaznika po grupi Maksimum 15
Telefon 061/664-89-64

Više o predavačima na kursu automatizovanog testiranja softvera

Filip Stamenković

Filip je formalno obrazovanje stekao na Mašinskom fakultetu. Oduvek su ga interesovali računari i tehnologije. U radu se oslanja na preciznost i opipljive rezultate. Zato je sebe pronašao prvo u manuelnom, a potom i u automatskom testiranju. Polaznike motiviše da promene način razmišljanja, jer smatra da je za kvalitetnog QA neophodno “To think outside the box”. Trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA.

Predrag Stojković

Još od malih nogu Predrag se bavi naukom, a formalno obrazovanje je stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Čim je diplomirao, zaposlio se i počeo da gradi karijeru inženjera. Od 2013. godine se pronašao u oblasti QA i testiranja, čime se i danas bavi. Trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA. Znanje i iskustvo je stekao radeći na velikim projektima u sektoru finasnijskog softvera za inostrane klijente. Svojim predavanjima pristupa multidisciplinarno, zaslugom raznih hobija i znanja koja poseduje iz društvenih nauka.

Online kurs automatizovanog testiranja softvera

Škola ti omogućava da ovaj kurs pratiš preko Skajpa – kroz online uživo časove podjednakog kvaliteta kao i časovi u učionici. Jer predavač ti je dostupan u realnom vremenu za sva pitanja i pomoć, a tu je i komunikacija sa drugim polaznicima i razmena mišljenja.

Tokom online predavanja možeš da računaš ne samo na interakciju sa predavačem i drugim polaznicima, već i na podršku škole. Obezbeđeni su ti materijali za učenje i online sertifikat.

Sve detalje o Skajp kursu (načinu realizovanja nastave, terminima, ceni…) možeš saznati kod našeg savetnika za upis na 011/40 82 116 ili 061/664 89 64.

Nakon uspešno završenog kursa za automatizovano QA testiranje moći ćeš da se zaposliš kao QA tester u mnogim IT firmama, domaćim i stranim. Moći ćeš čak i da radiš samostalno za klijente iz celog sveta.

Ono što je najbitnije, IT industrija se intenzivno razvija i posla u ovoj oblasti ima. Svakodnevno se pojavljuju brojne aplikacije i softveri, pa samim tim potražnja za ovim zanimanjem konstantno raste.

Ukoliko prepoznaš sebe u ovoj priči i pokažeš dobre rezultate, imaš mogućnost da konkurišeš za stručnu praksu, ali i zaposlenje. Sa uspešno završenim kursevima manuelnog i automatizovanog testiranja softvera možeš postati kandidat za praksu ili posao na otvorenim pozicijama u nekoj od  IT firmi sa kojima škola sarađuje.

Za sve informacije o stručnoj praksi obrati se našoj koleginici Aleksandri na broj telefona 011/4096-125.

Kako je protekla obuka, a zatim i praksa nekima od naših najboljih polaznika možeš pogledati ovde.

Prijavi se na kurs i iskoristi popust od 40%

Za prijave do isteka promo perioda ostvaruješ 40% popusta na kurs za automatsko testiranje softvera. Umesto 19800 dinara/mesečno, dobijaš beneficiranu cenu od 11900 dinara/mesečno. Cena kursa za stare polaznike, nezaposlena lica i studente iznosi 10800 dinara mesečno.
Učitavanje...
Tip polaznika Novi/stari polaznik
Puna cena 19800 din/mes.
Popust
Promo cena 11900din/mes.
Sertifikat
Novi polaznik Stari polaznik*
Cena 19800 din/mes. 19800 din/mes.
Popust 40% 40% + dodatni popust
Promo cena 11900 din/mes. 10800 din/mes.

*Stari polaznik, nezaposleno lice, student

Rezervacija mesta iznosi 6.000 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48, stan 6, III sprat u Beogradu. Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku.

Prijavu možeš izvršiti pozivanjem naših brojeva 011/40-82-116061/664-89-64 ili slanjem prijave na info@obukeikursevi.com.

Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Omogući sebi visokoprofitabilnu karijeru u IT-u

Od sveobuhvatne obuke za tehnička znanja potrebna za automatsko testiranje softvera, preko rada na praktičnim zadacima, korisnih saveta za pripremu za proces selekcije u IT kompanijama, pa sve do korišćenja naših privrednih kanala za dolazak do preduzeća u kojima bi uživao raditi, bićeš dobro opremljen za nastavak karijere.

Online prijava na kurs: