Zabavan i dobro plaćen posao

Svi sajtovi, aplikacije, igrice i drugi tipovi softvera morali su proći kroz ruke QA testera. Tako je oduvek bilo i u budućnosti se neće menjati. Zato posao koji još zovu i “bug killer” postaje sve cenjeniji i traženiji, a uz to je i dobro plaćen.

Želiš da postaneš QA tester? Saznaj šta ćeš raditi

Tvoj posao biće da otkrivaš greške, mesta gde su napravljeni propusti, zašto aplikacije ne rade kako bi trebale, zašto sajtovi ne funkcionišu kako je planirano. Ti ćeš biti detektiv koji otkriva skrivene grešeke u kodu i obezbeđuje da krajnji proizvod bude kvalitetan, 100% funkcionalan i ispunjava zahteve korisnika.

U ČEMU JE CAKA?

Nije ti potrebno programersko znanje, niti bilo kakvo predznanje!

Na kursu za QA testera ćeš steći svo neophodno znanje kroz teoriju, praktičan rad i vežbe. Kako je reč o manuelnom testiranju, za ovaj kurs ti nije potrebno programersko znanje. Znanje koje ćeš ovde steći dolazi iz prakse, od predavača koji su već dugi niz godina u poslu testiranja softvera i mogu da ti pruže znanje koje nećeš naći ni u jednoj knjizi.

Sve što je tebi potrebno jeste želja da učiš, da voliš izazove, nove projekte i dinamičan rad.

Na kursu za QA testere ćeš naučiti::

 • Sve o procesu razvoja softvera i vebsajtova
 • Teoriju testiranja softvera
 • Sve o nivoima testiranja, metodama i vrstama testiranja
 • Kako da koristiš platforme, alate i metode rada
 • Test strategije
 • Kako da pišeš planove testiranja

Biće ovo odlična osnova da započneš karijeru kao manuelni QA tester, ali i prilika da se dalje usavršavaš za automatizovano testiranje softvera.

PRILIKA ZA POSAO

Program je prilagođen svima koji žele da započnu karijeru u IT industriji, bez obzira na prethodno znanje ili iskustvo. Svi polaznici, koji završe obuku za QA testera kao i njen nastavak Automatizovani QA tester, automatski ulaze u proces selekcije. Zaposleni iz kompanije NF Innova rade finalnu selekciju i odabir najboljih. Posao je REMOTE, tj. radi se od kuće. Kompanija NF Innova radi stalno proširenje tima i kontinuirani proces selekcije za mogući posao, za sve nove, obućene i kvalitetne kandidate. Za sve informacije o prilici za posao u kompaniji NF Innova, kao i dodatne informacije o samoj kompaniji, pozovi 0616648964.

Posao u kojem briljiraju jednako i žene i muškarci

Postani i ti QA Tester

QA testiranje je posao u IT industriji koji ne zahteva posebne predispozicije, znanja, veštine. Svako ko ima želju da uči i pokrene novu karijeru može to lako učiniti i sebi obezbediti odlična primanja.

Manuelni QA tester kurs namenjen za početni nivo i temeljno će te uvesti u svet softverskog testiranja. Pomoći će ti da razumeš suštinu ovog posla, da naučiš kako da razmišljaš kao tester i da sutra možeš da budeš jedan od ključnih ljudi u procesu razvoja softverskih rešenja.

Kurs traje 3 meseca, a nastava se održava dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta ili jednom nedeljno u trajanju od 3 sata.

Plan rada kursa za QA testera obuhvata sledeće:

 • Uvod u QA
 • Logički pristup softverskom testiranju (testiranje predmeta)
 • Logički zadaci
 • Životni ciklus razvoja softvera
 • Metodologije razvoja softvera (Waterfall, V-Model i Agile)
 • QA, QC (Validacija vs Verifikacija)
 • QA Timovi, role i odgovornosti
 • BRD- Business requirements document
 • Use Case Dijagram
 • QA Dokumentacija, Test strategija, Test plan i Test scenario
 • QA metodologije – Black Box, White Box i Grey Box testiranje
 • Funkcionalno i Nefunkcionalno testiranje
 • Funkcionalni tipovi testiranja (smoke, Regression, UI/UX, System testing etc.)
 • Test slučajevi
 • Pozitivni Test Case
 • Negativni Test Case
 • Testiranje graničnih vrednosti
 • Prezentacija Live projekta
 • Detaljna prezentacija Jira alata na live projektu
 • Defekt Report/Bug
 • Praktičan rad – Funkcionalno testiranje web aplikacije
 • Radionica – Ispravno zapisivanje Test Scenaria, Test Case-a i Defect Report-a
 • Prezentacija QA alata (Azure Dev Ops, MTM)
 • Prezentacija i rad u Google dokumentima

Broj mesta je ograničen, zato se prijavi na vreme.

*Naziv i struktura kursa predstavljaju autorsko delo njegovih kreatora i samim tim je preuzimanje, kopiranje i izmena istog od strane trećeg lica zabranjeno.

Svi detalji o kursu QA Tester

Kako se pohađa ovaj kurs

Kurs se održava online, putem Skype - a, u realnom vremenu.

Mesto održavanja Online, putem Skype – a
Trajanje kursa 12 nedelja
Nivo učenja Početni
Termini Radnim danima / Subotom
Fond časova 48
Broj polaznika po grupi Maksimum 15
Telefon 061/664-89-64

Uči od iskusnih predavača koji donose znanje iz prakse

Svi predavači dolaze sa dugogodišnjim iskustvom u poslu testiranja softvera. Rade u IT kompanijama sa kojom sarađujemo duži niz godina, te najboljim polaznicima obezbeđujemo priliku za praksu i posao po završenom kursu.

Aleksandar Simonović

trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA. Poseduje ogromno znanje za pružanje korisničke i tehničke podrške, zbog čega se specijalizovao za testiranje softvera.

Nikola Meandžija

radi u IT industriji od 2008. godine, kada je radeći u tehničkoj podršci, pored svog redovnog posla držao i obuke za korisničku podršku, poslovnu diplomatiju i druge, te je na taj način doprineo unapređivanju komunikacionih veština članova njegovog tima.

Ivona Vulović

je po formalnom obrazovanju psihoterapeut pod supervizijom, a QA-om je počela da se bavi prvenstveno iz znatiželje pre više godina, da bi to u međuvremenu postalo njeno primarno zanimanje.

Svi predavači, osim velikog iskustva u oblasti u kojoj rade, poseduju i veliko iskistvo u prenošenju znanja, a više detalja o predavačima na kursu za QA testera možeš pročitati na stranici Predavači.

Šta su rekli o nama

IT profesija u kojoj ti je uspeh zagarantovan

IT industirja nije nedostižna onima koji nisu programeri, a kako i ti možeš doći do dobro plaćenog posla, najbolje će ti reći naši polaznici.  

Sada kada znaš da je moguće biti deo najpoželjnije industrije, važno je i da znaš da je pred tobom veliki izbor oblasti u kojima ćeš moći da radiš. Pred tobom su velike prilike za napredovanje i usavršavanje u automobilskoj industriji, bankarskom i finansijkom sektoru, IT firmama koje razvijaju softvere.

Posla ima, to je sigurno, jer se svakodnevno razvijaju novi softveri, a bez dobrih i kvalitetnih QA testera ni jedan od njih neće ugledati svetlost dana.

Misliš da će to neko dozvoliti? Neće i zato si ti potreban.

Upisni rok je u toku. Iskoristi priliku i ostvari popust od 40%!

Učitavanje...

Prijavi se do isteka promo perioda i imaš priliku da kurs QA testera platiš 11900 dinara/mesečno, umesto 19830dinara/mesečno.

Cena osnovnog kursa manuelnog testiranja softvera

Tip polaznika Novi/stari polaznik
Puna cena 19830 din/mesečno
Popust 40%
Promo cena 11900 din/mesečno
Sertifikat
Novi polaznik Stari polaznik*
Cena 19830 din/mes. 19830 din/mes.
Popust 40% 40%
Promo cena 11900 din/mes. 11900 din/mes.

*Stari polaznik, nezaposleno lice, student

Rezervacija mesta iznosi 6.000 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48, stan 6, III sprat u Beogradu.

Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Kurs je moguće platiti čekovima na više mesečnih rata.

Prijavi se pozivom na brojeve: 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Postani i ti deo IT industrije, postani i ti QA tester

Za one koji traže izazove i dinamičan rad

Pridruži se i ti industriji koja se nezaustavljivo razvija iz dana u dan, pruža izazove, prilike za razvoj, napredovanje i odlična primanja.

Online prijava na kurs: