Cilj svakog posla, koliko god bio veliki ili mali, jeste zarada. Sam profit i uspeh jedne firme, pak, direktno zavise od povlačenja pametnih finansijskih poteza i donošenja pravih odluka u pravo vreme. Međutim, problem je kako saznati koji potez je pravi, a koja odluka najbolja.

Odgovor na ova pitanja imaju finansijski analitičari. Njihova uloga je da detaljno ispitaju i procene finansijski položaj firme, na osnovu čega kompanija donosi odluku da li treba da trči, hoda ili zastane u trci za osvajanjem tržišta.

Posao finansijskog analitičara zato je od najveće važnosti za uspešno poslovanje, a svaka firma je spremna da dobrog finansijskog analitičara vuče za rukav i pruži mu dobre uslove rada i privlačnu platu.

Kvalitetni finansijski analitičari imaju pred sobom široku lepezu potencijalnih radnih mesta, od banaka, osiguravajućih društava, investicionih fondova, berze i rejting agencija, do različitih firmi iz nefinansijskog sektora i državnih institucija. Izbor je samo na tebi.

Ako praviš dobre procene, vešt si sa novcem i želiš uspešnu karijeru, obuka za posao finansijskog analitičara je prava stvar za tebe.

Šta se radi na kursu finansijske analize?

Finansije su zanimanje koje se najbolje uči kroz praksu. Zato je prvenstveni cilj obuke za posao finansijske analize da te na realnim primerima nauči kako da razmišljaš specifično finansijski i razumeš različite finansijske kategorije.

Kurs finansijske analize traje 4 nedelje. Tempo rada je 2x nedeljno po sat i po vremena.

Predavanja i teme koje se obrađuju veoma su zanimljivi i dostupni svakome bez obzira da li se radi o osobi iz struke ili potpunom početniku.

U slučaju da više voliš rad sa predavačem 1 na 1, postoji mogućnost organizovanja i individualnih časova. Trajanje, cenu i dinamiku nastave dogovaraš sa našim savetnicima za upis.

Mesto održavanja Online, putem Skype – a
Trajanje kursa 4 nedelje
Nivo učenja Početni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 16
Broj polaznika po grupi Maksimum 15
Telefon 061/664-89-64

Obuka za posao finansijskog analitičara će ti omogućiti da stekneš sledeće veštine:

 • Razumevanje sadržaja finansijskih izveštaja – bilansa stanja, bilansa uspeha i izveštaja o novčanim tokovima;
 • Korišćenje različitih metoda analize finansijskih izveštaja kroz izračunavanje ključnih pokazatelja na praktičnim primerima;
 • Razumevanje suštine finansijskih pokazatelja kroz interpretaciju rezultata racio analize;
 • Izvođenje ključnih poruka iz analize finansijskih izveštaja i povezivanje sa opštim informacijama.

Pogledaj detaljan plan rada

 • Upoznavanje sa osnovnim pojmovima finansijske analize, prostog i dvojnog knjigovodstva
 • Uvod u specifičnosti kontnog okvira
 • Detaljno pojašnjenje bilansnih pozicija, klasa bilansa stanja i klasa bilansa uspeha. Otkrivanje
  knjigovodstvenih caka i optimizacija
 • Primeri iz prakse
 • Racio brojevi, pojašnjenje formula i racio pokazatelja
 • Uvod u „čitanje“ zaključnog lista (bruto bilansa). Primer analize privrednog subjekta koje vodi
  prosto knjigovodstvo
 • Finansijska analiza poslovanja preduzeća na osnovu primera – analiza 3-4 godine poslovanja,
  koristeći analitičke kartice i bruto bilans privrednog društva
 • Uvod u reklasifikaciju, cash flow, izradu projekcija
 • Kompleksnija analiza srednjih preduzeća, praćena izradom projekcija, reklasifikacijom,
  preračunom racio pokazatelja i dr.

*Naziv i struktura kursa predstavljaju autorsko delo njegovih kreatora i samim tim je preuzimanje, kopiranje i izmena istog od strane trećeg lica zabranjeno.

Više o predavačima na kursu finansijske analize

Katarina Obradović

je diplomirani ekonomista sa Ekonomskog fakulteta Subotica, odeljenja u Novom Sadu. Diplomirala je na smeru finansije i računovodstvo. Nakon završetka osnovnih studija zaposlila se u banci kao kreditni referent i analitičar za privredu. Iza sebe ima 8 godina rada u banci gde je  i stekla najviše iskustva iz oblasti finansijske analize. Posao kojim se trenutno bavi podrazumeva detaljnu analizu finansijskih izveštaja, izradu projektovanih bilansa, izradu biznis planova, razne vrste monitoring izveštaja i sl. Dodatno usavršavanje je obavila sticanjem diplome i sertifikata ovlašćenog knjigovođe, kontiste i bilansiste.

Online kurs finansijske analize

Ovaj kurs održava se online putem Skajpa. Skajp platforma ja idealna i laka za daljinsko učenje i može je koristiti svako sa osnovnim znanjem računara.

Predavanja su online – ali uživo. Tako ne gubiš ništa na kvalitetu nastave, jer možeš svakog momenta da pričađ sa predavačem i drugim polaznicima, zatražiš savet i u potpunosti se uključiš u interaktivne časove. Uz to, ne moraš da dolaziš do škole, već možeš da biraš mesto odakle ćeš pratiti predavanja.

Online kurs traje takođe 4 nedelje, a predavanja su zasnovana na praktičnom radu i vežbama. Obezbeđeni su: online sertifikat, materijali za učenje i podrška škole u Skajp nastavi.

Sve informacije o organizaciji online kursa možeš dobiti pozivom na 061/664 89 64 ili 011/40 82 116.

Rezerviši svoje mesto na kursu

Učitavanje...

Cena kursa iznosi 95 evra.

Pre početka kursa potrebno je rezervisati kurs u punom iznosu od 95 evra.

Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48, stan 6, III sprat u Beogradu.

Prijavi se pozivom na brojeve: 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Ovo zanimanje spada u 20 najtraženijih zanimanja, sa tendencijom stalnog rasta u budućnosti. To znači da je ova pozicija veoma cenjena i dobro plaćena.


Ako tražiš novi i bolji posao, a solidno ti idu matematika, informatika i ekonomija, kurs finansijske analize daće ti znanje i prednost nad konkurencijom. Nakon kursa odmah ćeš moći da apliciraš na oglase za posao. 

Zato, ne čekaj više i iskoristi ovu šansu za napredak u karijeri!

Online prijava na kurs: