Društveno odgovorno poslovanje je kad vas u kraju znaju

kao dobrog komšiju spremnog da pomogne

Iskrenost, a ne foliranje. Pomoć bez očekivanja da se usluga vrati. Odgovornost, jer delimo isti svet.

To su vrednosti iza kojih stoji naša Agencija za obrazovanje Poslovna savršenost i koje čine suštinu našeg poslovanja.

A da to nije samo izjava bez pokrića, evo dokaza.

Naročitu pažnju posvećujemo polaznicima čija su primanja niska

Od samog početka rada firme (što je bilo u septembru 2012.) postavili smo cilj da omogućimo ljudima u Srbiji da što lakše i brže dođu do zaposlenja i stalnih prihoda.

Ceo projekat Obuka i kurseva je zasnovan na ideji da ako neko ima nešto da ponudi – onda će i dobiti. U prevodu, ako ljude koje traže novi ili bolji posao opremimo pravim znanjima i veštinama koje tržište traži; ako oni ta znanja i veštine uspešno “prodaju” poslodavcima – dobiće ono što žele, bilo da je u pitanju posao, veća plata, bolji radni uslovi…

Na tom putu ne bi trebalo da bude “prednje i zadnje kolone”. Da bude onih koji u startu nemaju šanse. Zato smo kroz Obuke i kurseve motivisali i osobe slabije platežne moći da investiraju u svoje znanje. To radimo od prvog dana poslovanja, pa sve do danas.

Nezaposlena lica i studenti imaju specijalne pogodnosti pri upisu. Iako škola često organizuje promo akcije sa popustom na kurseve preko 50%, sva nezaposlena lica i studenti imaju, na to, dodatne popuste i za njih se formira posebna cena. Takođe, u stalnom smo kontaktu i saradnji sa jednim od najvećih portala za zapošljavanje u Srbiji, Lako do posla.

Projekti za nezaposlene od posebnog značaja

 • U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Agencijom Sveti Sava, 2016. godine, uspešno je realizovan projekat osposobljavanja lica sa invaliditetom za poslove biznis administracije. Tokom 3 meseca obuke, polaznici su se osposobili za posao poslovnog sekretara, kroz rad u programu Excel i osnove korišćenja poslovnog engleskog jezika.
 • Tokom proleća 2014. godine, škola se uključila u program pomoći poplavom ugroženih područja kroz finansijsku i robnu pomoć. Svim polaznicima škole iz Obrenovca koji su započeli sa edukacijom pre poplava, vraćen je novac i omogućen im je besplatan nastavak školovanja. Takođe, škola je za sve osobe iz Obrenovca obezbedila besplatno pohađanje kurseva po izboru.
 • 2016. godine, uspešno smo obučili 25 nezaposlenih filologa za nove poslove SEO optimizacije i copywritinga. Tako smo omogućili ljudima da se prekvalifikuju i svoje fakultetsko znanje iskoriste na drugačiji način.

Podrška i pomoć mladima i studentskim organizacijama

 • U saradnji sa “Balkan media timom”, Obuke i kursevi su 2012. godine učestvovali u 2 – mesečnom edukativnom projektu “Osposobljavanje studenata izbegličke populacije Univerziteta u Beogradu za IT zanimanja”. Studenti su imali priliku da se upoznaju i uče o grafičkom dizajnu, internet marketingu i izradi web sajtova.
 • “Misli inovativno, oglasi se digitalno”, konferencija studenata Fakulteta organizacionih nauka održana 2016. godine, u kojoj su Obuke i kursevi uzeli učešće i besplatnim predavanjem približili studentima iskustva u oblasti direktnog marketinga, znanje o tehnikama za unapređenje prodaje i istraživanje tržišta, kao i iskustva vezana za pravljenje marketinških i biznis planova.
 • Tokom 2017. godine škola je učestvovala i pomogla u realizaciji nekoliko studentskih projekata:
  • Akademija modernog menadžmenta, u saradnji sa ESTIEM studentskom organizacijom
  • Info dani na temu najtraženijih i najplaćenijih poslova današnjice i budućnosti, zajedno sa Kancelarijama za mlade Palilula i Stari grad
  • Radionica Level Up, održana na Elektrotehničkom fakultetu
  • Sajam poslova i praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno matematičkih fakulteta
  • Konferencija IT dani
 • 10. i 11. oktobra 2018. u Novom Sadu, u hotelu “Park”, održan je prvi dvodnevni sajam zapošljavanja pod nazivom “Top Job”. Među poznatim kompanijama, učesnicama na sajmu, našla se i naša agencija. Edukativno predavanje na temu “Primena Excel-a u biznisu” i “Kako do kvalitetnih kadrova za IT praksu” održala je naša koleginica Jelena Obradović.
 • Na poziv Udruženja studenata informatike FONIS, škola Obuke i kursevi učestvovala je na takmičenju FON Hakaton u martu 2019. godine. Škola se trudi da uvek podrži mlade talente i učestvuje u razvoju njihove karijere, tako da smo rado takmičarima obezbedili vaučere za besplatno pohađanje kurseva kod nas.

Da zaokružimo priču – pored znanja, polaznicima obezbeđujemo i praksu i posao

Tokom 2017. godine započeli smo projekat Obukom do posla, sa ciljem da ljudima omogućimo da se zaposle na plaćenim pozicijama u dobrim firmama – samo na osnovu znanja i sposobnosti.

Evo samo nekih od uspeha:

 

KompanijaStečeno znanjePozicija
Jaffa CrvenkaNapredni ExcelJunior analitičar prodaje
ImlekNapredni ExcelHR asistent i pravni asistent
L’Oreal BalkanNapredni ExcelJunior HR specialista
Duos AssinosGrafički dizajnGrafički dizajner
Four DotsSEOJunior link bilder
Eurocom InternationalFacebook marketingInternet marketing saradnik
Red LionPoslovne veštineSaradnik u prodaji
Navidiku.rsSEO copywritingKontent kreator
Agencija MPG plusEvent mendžmentAsistent

 

Takođe, od nastanka, škola nastoji da potrebu za kvalitetnim zaposlenima i saradnicima traži upravo među najuspešnijim polaznicima. Tako smo zaposlili 8 ljudi od 2012. do 2017. godine, a bazu honorarnih saradnika proširili na preko 15.  Najtalentovanijim osobama sa naših obuka uvek pružamo mogućnost prakse i dodatnog usavršavanja.

Kako smo stekli poverenje i učvrstili saradnju sa brojnim firmama u Beogradu i Novom Sadu, u mogućnosti smo da polaznicima obezbedimo i praksu u tim kompanijama. Pošto je konkurencija na tržištu rada velika i oštra, te mnogi poslodavci od budućih zaposlenih očekuju da imaju iskustvo, ovo je način na koji škola pomaže da se to iskustvo stekne.

Uz razvoj poslovanja ide i veća odgovornost prema zajednici

Zato društveno odgovorno poslovanje mora biti stalno prisutno kao vrednost i cilj.

Dobar komšija zlata vredi. To je neko ko će uvek pomoći, ako može. Ako on ne može, naći će nekog ko može. I tako dok se problem ne reši.

A to je, upravo, društveno odgovorno poslovanje Agencije za obrazovanje Poslovna savršenost