Put do uspeha koji ostvarujemo danas se značajno razlikuje od onog koji ćemo napraviti sutra. A da bismo znali kuda da idemo, moramo imati ulazne informacije, analitički um i jasnu viziju o tome gde želimo da stignemo. Ovo se odnosi i na nas kao pojedince, ali i na firme. Zato je pozicija Data Analysta postala neodvojivi segment svake uspešne kompanije.

Prikupljanje velike količine podataka postao je poslovni prioritet za mnoge. Kako će ih analizirati zavisi od ciljeva i od potreba kompanije. Kada imate ulazne informacije na raspolaganju vam je neograničen broj načina kako ćete ih iskoristiti, jer bilo koja informacija može biti predmet analize, kako bi se izvukle korisne smernice za sveopšti razvoj.

A smernice daje upravo – data analyst.

Kako da znam da li mogu da budem analitičar?

Data analitičar je kompleksna pozicija jer je analiza podataka početak svakog projekta. Od precizne analize zavisi izbor samog projekta i način na koji će on biti realizovan, ali i rešavanje problema na koje se naiđe, izbor tržišta na kom će se realizovati projekat, kreiranje proizvoda, prilagođavanje istog potrebama klijenata i još mnogo toga.

Dakle – analiza je na svakom koraku ovog procesa. Posao osobe koja radi na ovoj poziciji podrazumeva prikupljanje, filtriranje, vizuelizaciju i transformisanje podataka u informacije koje koriste marketari, developeri i računovodstvo.

Ako imate analitičan um, ne plašite se matematike i fleksibilni ste, ovaj kurs je pravi izbor za vas. Steći ćete temeljno razumevanje SQL-a, jednog od najpopularnijih alata za analizu podataka. Takođe ćete naučiti da koristite matematičke tehnike i algoritme za rešavanje nekih analitički najsloženijih poslovnih problema.

Kako izgleda kurs?

Kurs Data Analyst traje 12 nedelja i održava se 2 puta nedeljno u trajanju po 90 minuta.

*Naziv i struktura kursa predstavljaju autorsko delo njegovih kreatora i samim tim je preuzimanje, kopiranje i izmena istog od strane trećeg lica zabranjeno.

Plan rada:

 • Uvodni čas (o predavaču, o kursu, data analiza, tipovi podataka, tipovi analize,
  tok procesa data analite itd.)
 • SQL (osnovni pojmovi, instalacija, tipovi baza, struktrua baze, star šema)
 • SQL (osnovne funkcije I deo)
 • SQL (osnovne funkcije II deo, sql quiz, chinook baza domaći)
 • SQL (pregled domaćeg, zajednička izrada domaćeg, vežba sql)
 • SQL (murder mystery baza - diskusija o šemi, ključevima, korisnim
  informacijama)
 • PowerBI (osnovni pojmovi, instalacija, interfejs, primer reporta, figma, dribble,
  flaticon)
 • PowerBI (rad zajedno na jednostavnom csv file-u)
 • PowerBI (svako svoj csv file - samostalan rad)
 • PowerBI (interpretacija izveštaja)
 • PowerBI (interpretacija izveštaja)
 • PowerBI (replikovanje zahtevnijeg izveštaja)
 • PowerBI (replikovanje zahtevnijeg izveštaja)
 • PowerBI (replikovanje zahtevnijeg izveštaja)
 • SQL + PowerBI (sveobuhvatan projekat)
 • Python (osnove)
 • Python (biblioteke za vizuelizaciju)
 • Python (biblioteke za analizu)

Šta ću moći da radim nakon ovog kursa?

Različiti alati pomoći će vam da iz podataka direktno dobijete pregled informacija koje su razumljive svima. Vizuelizacija podataka, pristup istorijskim podacima u svega par klikova i automatsko generisani izveštaji, samo su neke od korisnih funkcionalnosti ovih alata koje štede vreme i pružaju dobro polazište za kreiranje poslovnih strategija.

Na ovom kursu razvićete snažne komunikacijske i prezentacijske veštine. Vaš posao biće ne samo prikupljanje informacija, već i njihova analiza i slaganje u smisleni izveštaj koji će potom biti prezentovan zainteresovanim članovima tima. Kod analize podataka komunikacija je preduslov za uspeh. Zadatak svakog Data analitičara je prezentovanje komplikovanih podataka i informacija stručnim i nestručnim članovima tima.

Mesto održavanja Online, putem Skype – a
Trajanje kursa  12 nedelja
Nivo učenja Početni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 48
Broj polaznika po grupi Maksimum 15
Telefon 061/664-89-64

Jelena Božičković

Jelena Božičković je trenutno zaposlena na poziciji Data Analyst-a u kompaniji VegaIT, koja posluje na domaćem i inostranom tržištu već duži niz godina u svim oblastima koje pokrivaju informacione tehnologije. Njen zadatak u okviru pozicije uključuje prikupljanje, obradu, analizu i vizuelizaciju podataka kako bi se izvukli relevantni zaključci i informacije za donošenje odluka.

Pored njenog industrijskog iskustva, Jelena poseduje i značajno naučno-istraživačko iskustvo. Nosilac je zvanja master inženjer elektrotehnike i računarstva, sa usmerenjem na analizi signala i obradi podataka. U tom domenu, učestvovala je na nekoliko naučno tehnoloških konferencija, na kojima stiče neophodne prezentacijske veštine.

Beti Plačkov

Beti, kao Data Analyst u kompaniji VegaIT, ima ključnu ulogu u prikupljanju, obradi, analizi i vizualizaciji podataka kako bi se izvukli relevantni zaključci i informacije za donošenje odluka. Kompanija VegaIT posluje na domaćem i inostranom tržištu u svim oblastima informacionih tehnologija, te Beti koristi svoje veštine kako bi doprinela efikasnom funkcionisanju i uspehu kompanije. Uz to, Beti ima zavrsen Prirodno Matematički Fakultet, smer matematike primenjene u finansijama kao i Data Science master, što joj dodatno omogućava da pristupi podacima na dublji i stručniji način.

Online kurs Data Analyst

Škola ti omogućava da ovaj kurs pratiš i preko Skajpa – kroz online uživo časove podjednakog kvaliteta kao i časovi u učionici. Jer predavač ti je dostupan u realnom vremenu za sva pitanja i pomoć, a tu je i komunikacija sa drugim polaznicima i razmena mišljenja.

Zato, ako ne živiš u Beogradu ili zbog drugih razloga ne možeš da dolaziš na časove u školi, ovo je odlična prilika da stekneš znanje koje ti treba. I tako se efikasno osposobiš za samostalan rad.

Tokom online predavanja možeš da računaš ne samo na interakciju sa predavačem i drugim polaznicima, već i na podršku škole. Obezbeđeni su materijali za učenje i online sertifikat.

Sve detalje o Skajp kursu (načinu realizovanja nastave, terminima, ceni…) možeš saznati kod našeg savetnika za upis na 011/40 82 116 ili 061/664 89 64.

Prijavi se na kurs

Učitavanje...

Cena kursa iznosi 149 evra mesečno.

Ukupna cena kursa iznosi 447 evra, a kurs je moguće platiti u tri jednake mesečne rate.

Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48, stan 6, III sprat u Beogradu.

Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Kurs je moguće platiti čekovima na više mesečnih rata.

Prijavi se pozivom na brojeve: 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Postanite ključni igrač u svetu analitike podataka – Ovladajte veštinama i kročite ka uspehu!

Pridružite nam se i ovladajte matematičkim tehnikama i algoritmima koji će vam pomoći da rešavate čak i najkompleksnije analitičke zadatke. Kreirajte proizvode koji su prilagođeni potrebama klijenata, odaberite pravo tržište za realizaciju projekta i budite ključni faktor u uspehu vaše kompanije.

Ne propustite priliku da sebe transformišete i kročite ka uspešnoj karijeri kao data analitičar. Prijavite se danas i postanite deo revolucije u svetu podataka!

Vaša budućnost je u vašim rukama.

Online prijava na kurs: