Put do uspeha koji ostvarujemo danas se značajno razlikuje od onog koji ćemo napraviti sutra. A da bismo znali kuda da idemo, moramo imati ulazne informacije, analitički um i jasnu viziju o tome gde želimo da stignemo. Ovo se odnosi i na nas kao pojedince, ali i na firme. Zato je pozicija Data Analysta postala neodvojivi segment svake uspešne kompanije.

Prikupljanje velike količine podataka postao je poslovni prioritet za mnoge. Kako će ih analizirati zavisi od ciljeva i od potreba kompanije. Kada imate ulazne informacije na raspolaganju vam je neograničen broj načina kako ćete ih iskoristiti, jer bilo koja informacija može biti predmet analize, kako bi se izvukle korisne smernice za sveopšti razvoj.

A smernice daje upravo – data analyst.

Kako da znam da li mogu da budem analitičar?

Data analitičar je kompleksna pozicija jer je analiza podataka početak svakog projekta. Od precizne analize zavisi izbor samog projekta i način na koji će on biti realizovan, ali i rešavanje problema na koje se naiđe, izbor tržišta na kom će se realizovati projekat, kreiranje proizvoda, prilagođavanje istog potrebama klijenata i još mnogo toga. Dakle – analiza je na svakom koraku ovog procesa. Posao osobe koja radi na ovoj poziciji podrazumeva prikupljanje, filtriranje, vizuelizaciju i transformisanje podataka u informacije koje koriste marketari, developeri i računovodstvo. Ako imate analitičan um, ne plašite se matematike i fleksibilni ste, ovaj kurs je pravi izbor za vas. Steći ćete temeljno razumevanje SQL-a, jednog od najpopularnijih alata za analizu podataka. Takođe ćete naučiti da koristite matematičke tehnike i algoritme za rešavanje nekih analitički najsloženijih poslovnih problema.

Kako izgleda kurs?

Kurs Data Analyst traje 2 meseca i održava se 2 puta nedeljno u trajanju po 90 minuta ili jednom po 180 minuta.

PLAN I PROGRAM

OSNOVNI KURS

 • Uvod u SPSS
 • Kreiranje baze podataka
 • Transformacije baze podataka
 • Pripremanje, pregled i transformacija podataka
 • Deskriptivna statistika (mere centralne tendencije, mere varijabilnosti)
 • Upotreba dijagrama za opisivanje i analizu podataka u SPSSu
 • Testiranje normalnosti raspodele (Kolmogorov-Smirnov test i Histogram)
 • Testiranje hipoteza u istraživanju sa jednim ili dva uzorka
  (t-test za uzorak populacije, t-test za nezavisne uzorke, t-test za zavisne uzorke)
 • Testiranje hipoteza u istraživanju sa tri ili više uzoraka (ANOVA, ANOVA sa ponovljenim merenjima)
 • ANCOVA
 • Pirsonov i Spirmanov koeficijent korelacije
 • Jednostruka linearna regresija
 • Hi-kvadrat test
 • Neparametrijske tehnike

PLAN I PROGRAM

NAPREDNI KURS

 • Dvofaktorksa ANOVA
 • ANOVA ponovljenih merenja sa međugrupnim faktorom
 • MANOVA
 • MANCOVA
 • Multipla linearna regresija
 • Binarna logistička regresija
 • Multipla logistička regresija
 • Point-biserijska korelacija
 • Kaplan-Majerova analiza
 • Standardizacija podataka
 • Analiza pouzdanosti upitnika
 • Faktorska analiza
 • Korišćenje sintaksi u SPSS-u

Šta ću moći da radim nakon ovog kursa?

Različiti alati pomoći će vam da iz podataka direktno dobijete pregled informacija koje su razumljive svima. Vizuelizacija podataka, pristup istorijskim podacima u svega par klikova i automatsko generisani izveštaji, samo su neke od korisnih funkcionalnosti ovih alata koje štede vreme i pružaju dobro polazište za kreiranje poslovnih strategija.

Na ovom kursu razvićete snažne komunikacijske i prezentacijske veštine. Vaš posao biće ne samo prikupljanje informacija, već i njihova analiza i slaganje u smisleni izveštaj koji će potom biti prezentovan zainteresovanim članovima tima. Kod analize podataka komunikacija je preduslov za uspeh. Zadatak svakog Data analitičara je prezentovanje komplikovanih podataka i informacija stručnim i nestručnim članovima tima.

Mesto održavanja Beograd
Trajanje kursa 8 nedelja
Nivo učenja Početni i napredni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 32
Broj polaznika po grupi Maksimum 15
Telefon 061/664-89-64

Online kurs Data Analyst

Škola ti omogućava da ovaj kurs pratiš i preko Skajpa – kroz online uživo časove podjednakog kvaliteta kao i časovi u učionici. Jer predavač ti je dostupan u realnom vremenu za sva pitanja i pomoć, a tu je i komunikacija sa drugim polaznicima i razmena mišljenja.

Zato, ako ne živiš u Beogradu ili zbog drugih razloga ne možeš da dolaziš na časove u školi, ovo je odlična prilika da stekneš znanje koje ti treba. I tako se efikasno osposobiš za samostalan rad.

Tokom online predavanja možeš da računaš ne samo na interakciju sa predavačem i drugim polaznicima, već i na podršku škole. Obezbeđeni su materijali za učenje i online sertifikat.

Sve detalje o Skajp kursu (načinu realizovanja nastave, terminima, ceni…) možeš saznati kod našeg savetnika za upis na 011/40 82 116 ili 061/664 89 64.

Više o predavaču na kursu statističke obrade podataka

Nikola Mirilović

je osnovne i master studije psihologije završio na Filozofskom fakultetu u Beogradu, nakon čega je stekao zvanje master psiholog. Svoje analitičke i istraživačke kompetencije nastavio je da stiče na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u sklopu doktorskih akademskih studija. Predavačko iskustvo počeo je da stiče još tokom studija, kada je bio demonstrator – saradnik u nastavi na Filozofskom fakultetu i Fakultetu bezbednosti u Beogradu. Program SPSS koristi za obradu podataka u marketinške, korporativne i naučno – istraživačke svrhe. Ukoliko želite da na lak, zabavan i uspešan način ovladate SPSS softverom za obradu podataka, definitivno ste na pravom mestu.

Uštedi čak 50%

Prijavi se na obuku dok traje promotivni period!

Učitavanje...

Potrebno je da se prijaviš do isteka promo perioda i kurs dobijaš po sniženoj ceni od 11990 dinara/mesečno, umesto 23900 dinara/mesečno.

Cena kursa za stare polaznike, nezaposlena lica i studente iznosi 10950 dinara mesečno.

Cena napredne obuke sa popustom iznosi 11880 dinara. Sve cene prikazane su sa PDV-om.

Tip polaznika Novi polaznik Stari polaznik / nezaposleno lice / student
Puna cena 23900 din/mes. 23900din/mes.
Popust 50% 50%
Promo cena 11990 din/mes. 10950 din/mes.
Sertifikat
Novi polaznik Stari polaznik*
Cena 19820 din/mes. 19820 din/mes.
Popust 35% 35% + dodatni popust
Promo cena 12880 din/mes. 11880 din/mes.

*Stari polaznik, nezaposleno lice, student

Rezervacija mesta iznosi 6.000 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa.

Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1 u Beogradu i Pavla Papa 1/II sp u Novom Sadu.

Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Kurs je moguće platiti čekovima na više mesečnih rata.

Prijavi se pozivom na brojeve: 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Postanite ključni igrač u svetu analitike podataka – Ovladajte veštinama i kročite ka uspehu!

Pridružite nam se i ovladajte matematičkim tehnikama i algoritmima koji će vam pomoći da rešavate čak i najkompleksnije analitičke zadatke. Kreirajte proizvode koji su prilagođeni potrebama klijenata, odaberite pravo tržište za realizaciju projekta i budite ključni faktor u uspehu vaše kompanije.

Ne propustite priliku da sebe transformišete i kročite ka uspešnoj karijeri kao data analitičar. Prijavite se danas i postanite deo revolucije u svetu podataka!

Vaša budućnost je u vašim rukama.

Online prijava na kurs: