Postoje ljudi koji blokiraju pred papirologijom i brojevima, a postoje i oni koji vide šablone i jasna uputstva u njima. Ako uz to imaš svest o značaju zaštite podataka i tajnosti informacija, onda ćeš bez problema zaplivati u vodama stručnjaka za obračun zarada.


Obračunom zarada možeš se baviti i iz kancelarije, ali i od kuće, radeći za više klijenata istovremeno.

Svaka ozbiljna firma danas ima u svom timu stručnjaka koji ima apsolutni uvid u primanja zaposlenih, njihova isplaćivanja, bolovanje, slobodne dane, dodatna zalaganja, bonuse i sve tehničke detalje vezane za njihovu zaradu.

Zato ćeš u oglasima za posao sve češće nailaziti na pozicije kao što su referent za obračun zarada, stručni saradnik za obračun zarada i honorara, payroll officer ili payroll specialist.

Kompanije su prepoznale značaj ove pozicije, budući da je neophodno da se samo jedna osoba bavi time i da drži u apsolutnoj tajnosti sve informacije vezane za svoj posao.

Čime se bavi Payroll officer

Za ove stručnjake se kaže da su srce i novčanik HR službe u firmama.  Njihov posao je dinamičan, jer ne postoje dva ista zaposlena, pa se svakom mora pristupiti sa posebnom pažnjom. Mnogi smeštaju ovu funkciju u knjigovodstvo, ali budući da je reč o zadovoljstvu i stimulaciji zaposlenih, kao i sprečavanju potencijalnih konflikata, sve veći broj firmi pozicionira obračun zarade upravo u svoje odeljenje ljudskih resursa.

Ono što payroll eksperti posebno vole je to što u ovom poslu, najmanje kontakta imate sa šefovima, a najviše sa bankama i eksternim saradnicima.

Kako da znaš da je ovaj posao za tebe?

Dobro se snalaziš sa brojevima, znaš da čuvaš poverljive podatke, organizacija ti je jača strana i uz sve to – kolege te vole i vole da sarađuju sa tobom? Ovo je idealna pozicija za tebe.

Iskoristi priliku i uhvati prvi talas razvoja ovih pozicija na tržištu rada i zaposli se kao jedan od retkih stručnjaka. Potreba za znalcima u ovom poslu je velika, a još uvek ih nema ni blizu dovoljno da popune neophodna mesta.

Kurs za payroll officera traje 8 nedelja i održava se 2 puta nedeljno, u trajanju od po 90 minuta po viđanju. Predavanja drži stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u radu sa HR službama, kompanijama i timovima koji su imali potrebu za ekspertom za obračun zarada i koji će sa tobom podeliti sve tajne ovog posla.

Takođe, dobićeš jasne smernice gde da pronađeš posao, kako da se prekvalifikuješ, kako da nastaviš svoje usavršavanje i dalje napredovanje u karijeri, kao i odgovore na sva dodatna pitanja vezana za karijerni put payroll officera.

Mesto održavanja Online
Trajanje kursa 8 nedelja
Nivo učenja Početni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 32
Broj polaznika po grupi Maksimum 15
Telefon 061/664-89-64

Detaljan plan rada na kursu:

 • Osnovna zakonska i podzakonska regulativa
 • Načini popunjavanja poreske prijave
 • Pojam i elementi obračuna zarade
 • Obračun naknade zarada
 • Obračun poreza i doprinosa
 • Obračun naknade troškova zaposlenih
 • Zakonski okvir i obračun otpremnine
 • Zakonski okvir i obračun ugovora o delu
 • Isplata po osnovu ugovora
 • Utvrđivanje staža osiguranja, zarade, naknade zarade, odnosno osnovice osiguranja I visine uplaćenog doprinosa
 • Obaveza zapošljavanja lica sa invaliditetom

Šta ćeš naučiti na kursu za obračun zarada?

Nakon 8 nedelja kursa, bićeš apsolutno osposobljen/a da:

 • Proceniš koji oblik rada da primeniš u datim okolnostima,
 • Samostalno izvršavaš obračune zarada ili drugog primanja,
 • Obračunaš propisane poreze i doprinose,
 • Samostalno izvršiš elektronsku poresku prijavu
 • Vodiš evidenciju o obračunatoj zaradi
 • Prepoznaš i držiš u malom prstu rokove obračuna i isplate zarade
 • Budeš vredan član tima u svakoj HR službi.

Budući da je ovo novo zanimanje, kompanije i dalje testiraju različite softvere za obračun zarada i obavljanje ovog posla, pa ćeš se iz tog razloga obučavati za rad u excel programu, kako bi nakon toga mogao da se prilagodiš bilo kom drugom alatu i bez problema primeniš svoje znanje.

Takođe, nije ti potrebno nikakvo predznanje za pohađanje ovog kursa.

Više o predavaču

Sara-768x768

Sara Savanović

nakon završetka Ekonomskog fakulteta i odrađane prakse 2015. godine u kompaniji Mercator-S, dobila je posao Saradnika u obračunu zarada, jer je kompanija prepoznala njen potencijal. U tom momentu oko 9000 zaposlenih je čekalo na isplatu zarade svaki mesec. 2017. godine, iz retail industrije prelazi u autoindustriju, koja je veoma dinamična. Kao Specijalista za obračun zarada, svakodnevno komunicira sa zaposlenima, sa državnim institucijama i sa mnogim pravnim licima.

Posao od nje zahteva konstantno praćenje zakonskih propisa i njihovih izmena. Veoma je važna i spretnost u radu sa Excel-om. SAP, HR-pro, M&I i Navigator su programi kroz koje je za ovih 6 godina iskustva u ovoj oblasti, radila obračun zarada.

Online kurs za obračun zarada

Ovaj kurs se održava online uživo, putem Skajpa. Na ovaj način si u prilici da prisustvuješ obuci i ukoliko živiš u drugom gradu ili ne želiš da žrtvuješ udobnost svog doma.

Kvalitet nastave je jednako dobar, jer nisu u pitanju snimljena predavanja, već uživo nastava koja omogućava stalnu interakciju i pravovremeno odgovaranje na sva pitanja. Predavač je tokom trajanja celog kursa na raspolaganju polaznicima kako bi im rešio sve nedoumice i dileme koje imaju, isto kao i u učionici.

Online kurs obuhvata i digitalni sertifikat, materijale za učenje i podršku škole u online nastavi.

Za sve informacije o online kursu, možeš nam se obratiti putem brojeva telefona 061/664 89 64 ili 011/40 82 116.

Prijavi se na Payroll Specialist kurs po promotivnoj ceni

Upisni rok je u toku! Iskoristi popust, jer možeš uštedeti čak 45%!

Učitavanje...

Potrebno je da se prijaviš do isteka promo perioda i kurs dobijaš po sniženoj ceni od 11880 dinara/mesečno, umesto 21600 dinara/mesečno.

Cena kursa za stare polaznike, nezaposlena lica i studente iznosi 10800 dinara mesečno. Prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

Tip polaznika Novi polaznik Stari polaznik / nezaposleno lice / student
Puna cena 21600 din/mesečno 21600din/mesečno
Popust 45% 45% + dodatni popust
Promo cena 11880 din/mesečno 10800 din/mesečno
Sertifikat

Rezervacija mesta iznosi 4.200 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa.

Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1 u Beogradu i Pavla Papa 1/II sp u Novom Sadu.

Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Kurs je moguće platiti čekovima na više mesečnih rata.

Prijavi se pozivom na brojeve: 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Stekni znanje koje ćeš moći da iskoristiš u građenju profitabilne karijere

 

Ako se pitaš koji korak da napraviš kako bi napredovao/la u karijeri, nudimo ti odgovor.
Stručnjaka za obradu zarada nema puno, a potražnja je velika. Tu je tvoja šansa. Ne propusti je!
 

Online prijava na kurs: