Pre nego što ti odgovorimo na ovo pitanje, zanima nas sledeće: zašto želiš da se baviš programiranjem? U ovom poslu, motiv je ključan, jer samo oni koji uđu u IT industriju sa pravim motivima, u njoj mogu i da opstanu.

Istina je da programeri imaju sjajne plate, kako u svetu, tako i u Srbiji. Međutim, važno je da znaš šta i koliko oni rade da bi te plate zaradili i zaslužili.

Ako je tvoj odgovor na naše pitanje: zbog novca – onda ovaj tekst nije za tebe.

Ako je odgovor: zato što želim da gradim bolju i stabilnu budućnost, onda si na pravom mestu.

A sada ćemo i mi tebi da odgovorimo:

Dobar Java programer možeš postati jednostavno: kontinuiranim i posvećenim učenjem i vežbanjem.

Zašto baš Java?

Java je osnova koja je potrebna svakom programeru koji želi da se upozna, ne samo sa pisanjem koda, već i sa programerskim načinom razmišljanja. Pored PHP-a, ovo je jedan od najmoćnijih backend jezika koje programeri koriste da napišu rešenja kompleksnih zadataka.

Znaš li da je gotovo svaki ozbiljniji program na svetu, uključujući i servise kao što su Google i Amazon, pisani uz pomoć Jave? Pa čak i programi za veš mašine!

Ovaj moćan jezik možeš koristiti da razviješ i napišeš kod za mobilnu aplikaciju, specijalizovanu aplikaciju za kompanije, da vizualizuješ i predstaviš analitičke podatke, da napraviš bazu tih podataka i da rešiš brojne izazove koje programerski posao nosi sa sobom.

Jednostavno rečeno: Java je početak svega i nešto što će te naučiti da razmišljaš kao programer.

Kako da znam da je Java za mene?

Oduvek osećaš poriv da rešiš svaki problem na koji naiđeš? Kada vidiš čvor, automatski poželiš da ga odmrsiš? Vidiš šablone iza kompleksnih problema? Znaš kako da se izvučeš iz nezgodnih situacija? Ako je odgovor na većinu ovih pitanja: „da“, to je siguran znak da će Java u tvojim rukama biti moćno oružje.

Bekendaši su ključni za uspeh svake aplikacije, jer je njihova odgovornost da krajnji korisnik pred sobom vidi besprekorno rešenje i istinite podatke.

Ukoliko ne postoji bekend koji „iza scene“ priprema te podatke i sve to što krajnji korisnik vidi, samim tim, nema ni zadovoljnog korisnika.

Plan i program osnovnog kursa Java programiranja

 • Klase, objekti, funkcije
 • Konstruktori, get, set i toString metode
 • Enkapsulacija
 • Nasleđivanje
 • Apstraktne klase i Interfejsi
 • Polimorfizam
 • Vežba prvi deo
 • Izuzeci, fajlovi, niti
 • GUI(Swing)
 • Vežba drugi deo
 • Praktičan projekat

Broj mesta je ograničen, zato se prijavi na vreme.

Mogu li odmah nakon kursa da se zaposlim?

Možeš, ako pored kursa imaš i nekoliko samostalno urađenih projekata, želju da nastaviš usavršavanje, volju da slušaš mentore i spremnost da prihvatiš sve savete koje ti oni budu dali.

Programiranje je učenje, i čak i najbolji programeri na svetu uče svakodnevno. Zapravo, samo zato su najbolji. Novi trendovi zahtevaju svakodnevno usavršavanje, a tehnologija postavlja nove standarde neprestano, zato je posvećenost ključ u ovom poslu.

Ne čekaj da te neko zaposli da bi ti u CV-u pisalo da imaš iskustva. Preuzmi društveno odgovorne projekte na sebe, ili izmisli sebi aplikaciju koju želiš da napraviš i počni. Na ovaj način ćeš steći najbolje znanje, a ako sa takvom idejom dođeš i na kurs, onda je nebo granica u tvojoj karijeri.

Kako da se izborim se etiketom „kursadžija“?

Tako što nećeš biti „kursadžija“, nego kvalitetan programer željan znanja, sa svežim idejama, inicijativom i realnim pristupom poslu. Ne brini. IT firme ne odbijaju kvalitetne kadrove, oni su željni saradnika koji će im olakšati posao i koji će posvećeno pristupiti njihovim projektima. Otvori um za nova znanja, ne prestaj da postavljaš pitanja i sa takvim načinom, sigurno ćeš imati uspeha.

Ako nakon 12 nedelja učenja Jave na živim primerima i od predavača sa dugogodišnjim iskustvom, shvatiš da je upravo ovo programski jezik u kom vidiš svoju budućnost, onda je logičan korak viši kurs Java programiranja. Sledeći nivo traje 6 meseci, pa nakon ukupno 9 meseci učenja, vežbanja, prakse i usavršavanja možeš očekivati da ćeš postati kvalitetan junior kog će svaka IT kompanija želeti u svojim redovima. Zapamti, tvoja budućnost je samo u tvojim rukama, pa mudro izaberi kojim putem ćeš krenuti.  

Svi detalji o kursu Java programer

Kako se pohađa ovaj kurs

Kurs možeš pohađati u Beogradu ili Novom Sadu, online, a dostupna ti je i miks nastava odnosno mogućnost da tokom trajanja obuke kombinuješ kako tebi najviše odgovara.  

Mesto održavanja Beograd
Trajanje kursa 12 nedelja
Nivo učenja Osnovni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 48
Broj polaznika po grupi Maksimum 15
Telefon 061/664-89-64

Više o predavaču na kursu Java programiranja

Nenad Cvijanović

po završetku Matematičkog fakulteta kao profesor matematike i računarstva, započeo je svoju višegodišnju karijeru u obrazovanju. Paralelno je razvijao programerske veštine izučavajući web dizajn, programske jezike C, C++, Javu, Latex i Matlab. Nenad je trenutno zaposlen kao Java Developer u kompaniji Oil Processing Company Europe na razvoju Java Spring aplikacija. Posebnim pristupom, na predavanjima polaznicima pomaže da lako i brzo usvoje znanja i započnu uspešnu karijeru u IT sektoru.

Više o ostalim predavačima na Java kursu možeš pročitati na stranici Naš tim.

Postani profesionalni, visoko plaćeni programer

Upisni rok je u toku. Iskoristi priliku i ostvari popust od 45%!

Učitavanje...

Prijavi se do isteka promo perioda i imaš priliku da kurs Java programiranja platiš 11880 dinara/mesečno, umesto 21600dinara/mesečno. Cena kursa za stare polaznike, nezaposlena lica i studente iznosi 10800 dinara mesečno. Prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

Tip polaznika Novi polaznik Stari polaznik / nezaposleno lice / student
Puna cena 21600 din/mes. 21600 din/mes.
Popust 45% 45% + dodatni popust
Promo cena 11880 din/mes. 10800 din/mes.
Sertifikat

Rezervacija mesta iznosi 4200 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1 u Beogradu i Pavla Papa 1/II sp u Novom Sadu.

Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Kurs je moguće platiti čekovima na više mesečnih rata.

Prijavi se pozivom na brojeve: 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Iskoristi vreme i resurse na najkvalitetniji način kako bi ostvario/la karijeru koju želiš

 

Postani i ti deo IT industrije, postani Java programer

 

Pridruži se i ti industriji koja se nezaustavljivo razvija iz dana u dan, pruža izazove, prilike za razvoj, napredovanje i odlična primanja.

Online prijava na kurs: