Načini testiranja softvera evoluiraju u skladu sa potrebama tržišta, pa je tako za samo nekoliko godina QA testing prešao sa manuelnog na automatizovan, a potom nastavio da se razvija kroz nove frejmvorke.

Cypress je jedan od najnovijih testnih alata i koristi isključivo javascript za pisanje testova. Ono što je velika prednost jeste što se 90% kodiranja može izvršiti sa već ugrađenim komandama, pa je sasvim razumljiv i početnicima i ljudima koji nisu imali iskustva sa ovim programskim jezikom.

Cypress je brz, pouzdan, razumljiv i efikasan i upravo takvi testeri se traže i dobro plaćaju na ovom tržištu

Cypress je nova generacija alata za automatsko testiranje i namenjen je za moderne web aplikacije. Kako pisanje end-to-end testova zahteva korišćenje nekoliko alata, ukazala se potreba za jednim koji će ih sve obuhvatiti, što ovaj alat zapravo radi za razliku od svih drugih.

Cypress je intuitivan i reaktivan, tako da automatski čuva sve razloge zašto je test bio neuspešan što testeru olakšava posao i analizu problema.

Zbog svoje specifične arhitekture, Cypress je brži i pouzdaniji od mnogih drugih alata, jer funkcioniše unutar browsera, prati i modifikuje njegovo ponašanje.

Informacije o Cypress QA Automation Engineer kursu

Kurs automatskog QA testiranja u Cypress alatu vode predavači iz kompanije AssertQA koja već godinama uspešno vodi i realizuje projekte QA testiranja softvera na domaćem i inostranom tržištu. U želji da razviju dodatno ovo tržište, eksperti iz ove kompanije organizuju obuku u trajanju od 32 časa tokom 8 nedelja.

Tokom trajanja kursa bićete u prilici da naučite kako da upotrebom Cypress alata pronađete i vežete web elemente, kreirate i izvršavate automatizovane testove nad Web aplikacijama i sajtovima i kako da koristeći sva ta znanja unapredite kvalitet postojećih aplikacija.

Nakon završetka QA cypress automation engineer kursa znaćete kako da automatizujete bilo koju web aplikaciju koristeći Cypress. Takođe, razumećete zašto je ovo jedinstveni sistem i zašto se koristi za kreiranje stabilnih i pouzdanih automatskih testova, ali ćete znati i kako sami da dizajnirate Cypress framework od nule.

Pogledajte detaljan plan rada na Cypress QA Automation Engineer kursu

 • Uvod u Cypress
 • Podešavanje NodeJS Projekta, NPM, i VS Code, instalacija Cypress-a
 • Struktura foldera u Cypress-u i podešavanja, struktura Cypress testova
 • Pronalazak Cypress lokatora sa i bez Cypress plugina za generisanje lokatora (cy.contains, cy.get)
 • Interakcija sa elementima (dblclick(), rightclick(), .check(), .uncheck())
 • Pisanje Cypress testova
 • Interakcija sa test runnerom
 • Čekanja (eksplicitna i implicitna)
 • Time travel kroz testove
 • Asertacije
 • Pravljenje custom comandi
 • Mokovanje rekvestova
 • Puštanje testova u headless modu
 • Priprema za završni test
 • Završni test

Online Cypress QA Automation Engineer kurs

Ukoliko niste u mogućnosti da dolazite na kurs, živite u drugom gradu ili želite da slušate predavanja iz svoje kuće, uvek se možete prijaviti za Skype kurs.

Kvalitet nastave je jednako dobar, jer nisu u pitanju snimljena predavanja, već uživo nastava koja omogućava stalnu interakciju i pravovremeno odgovaranje na sva pitanja.

Online kurs obuhvata i digitalni sertifikat, materijale za učenje i podršku škole u online nastavi.

Za sve informacije o online kursu, možete nam se obratiti putem brojeva telefona 061/664 89 64 ili 011/40 82 116.

Svi detalji o kursu Cypress QA Automation Engineer

Kako se pohađa ovaj kurs

Kurs možeš pohađati u Beogradu, online, a dostupna ti je i miks nastava odnosno mogućnost da tokom trajanja obuke kombinuješ kako tebi najviše odgovara.  

Mesto održavanja Beograd
Trajanje kursa 8 nedelja
Nivo učenja Početni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 48
Broj polaznika po grupi Maksimum 12
Telefon 061/664-89-64

Prijavite se za Cypress QA Automation Engineer kurs i ostvarite popust

Učitavanje...

Za prijave do Početak kursa – 10. Novembar ostvaruješ 35% popusta na osnovni kurs QA testiranja, u trajanju od 3 meseca. Umesto 20123 dinara/mesečno, ostvaruješ beneficiranu cenu kursa od 13080 dinara/mesečno. Cena kursa za nezaposlena lica, studente i stare polaznike iznosi 11810 dinara/mesečno.

 
Tip polaznika Novi polaznik Stari polaznik / nezaposleno lice / student
Puna cena 20123 din/mes. 20123 din/mes.
Popust 35% 35%
Promo cena 13080 din/mes. 11810 din/mes.
Sertifikat

Rezervacija mesta iznosi 4.200 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1. Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Prikazane cene su sa uračunatim PDV-om.

 

Prijavu možete izvršiti pozivanjem naših brojeva 011/40-82-116061/664-89-64 ili slanjem prijave na info@obukeikursevi.com.

Možete nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084 ili se prijaviti putem formulara u nastavku stranice.

Prijavi se na vreme i ostvari popust na cenu od čak 35%.

Odaberi najbolje za svoju budućnost, odluči se za obuku Cypress QA Automation Engineer.

Online prijava na kurs: