Zašto odabrati AutoCAD 3D obuku?

AutoCAD je standard u industriji za 2D i 3D dizajn i modelovanje. Veštine rada u AutoCAD - u su tražene u raznim industrijama, uključujući arhitekturu, inženjering, građevinarstvo i dizajn enterijera. Naša obuka je osmišljena tako da vam pruži temeljno razumevanje principa 3D modelovanja u AutoCAD - u, kao i praktične veštine koje možete odmah primeniti u svom radu.

Plan i program obuke AutoCAD 3D dizajn

Uvod u prostorno modelovanje

 • 3D interface i navigacija 
 • Tipovi 3D modela i način prikaza 
 • Prostorne koordinate 
 • 3D radni prostor i viewportovi

Modelovanje tela u 3D okruženju

 • Kreiranje osnovnih punih tela (solids) 
 • Kreiranje složenih punih tela 
 • Extrude komanda 
 • Polysolid i PressPull komanda 
 • Loft komanda 
 • Sweep komanda 
 • Revolve komanda

Modifikovanje i manipulisanje 3D objektima

 • Prostorne modifikacije – alatke
 • Rotate, Move i Scale komande
 • Prostorne opcije: Mirror i Align
 • Boolean operacije, prikazi i preseci punih tela 
 • Chamfer i Fillet komanda 
 • SOLIDEDIT komanda

Preseci i prikazi 3D modela

 • View base komanda
 • Section komanda 
 • Slice komanda 
 • Flatshot i Extract Edges komande 

Vizuelizacija

 • Materijali
 • Svetla 
 • Okruženje i kamere 
 • Renderovanje

Broj mesta je ograničen, zato se prijavi na vreme.

*Naziv i struktura kursa predstavljaju autorsko delo njegovih kreatora i samim tim je preuzimanje, kopiranje i izmena istog od strane trećeg lica zabranjeno.

Struktura obuke AutoCAD 3D dizajn

Naša obuka se sastoji od tri intenzivne sesije po tri sata. Tokom ovih sesija, vodićemo vas kroz sve korake potrebne za kreiranje, modifikovanje i vizualizaciju 3D modela.

I termin: Uvod u prostorno modelovanje

U prvom terminu ćete se upoznati sa osnovama prostornog modelovanja. Naučićete kako da koristite 3D interfejs i navigaciju, što je ključno za efikasan rad u AutoCAD - u. Pored toga, istražićete različite tipove 3D modela i načine njihovog prikaza. Prostorne koordinate i rad u 3D radnom prostoru biće objašnjeni na jednostavan i razumljiv način.

Zatim ćete preći na praktičan deo gde ćete kreirati osnovna i složena puna tela (Solids). Korišćenjem komandi kao što su Extrude, Polysolid, PressPull, Loft, Sweep i Revolve, naučićete kako da brzo i efikasno oblikujete 3D objekte. Ove komande su temelji svakog ozbiljnog rada u 3D modelovanju i njihovim savladavanjem postavićete čvrstu osnovu za dalji napredak.

II termin: Modifikovanje i manipulacija 3D objektima

U drugom terminu fokus će biti na modifikovanju i manipulisanju 3D objektima. Naučićete kako da koristite alatke za prostorne modifikacije kao što su Rotate, Move i Scale. Ove alatke vam omogućavaju da precizno postavljate i prilagođavate svoje modele, što je ključno za stvaranje kompleksnih i tačnih 3D objekata.

Takođe, istražićete prostorne opcije Mirror i Align, koje vam omogućavaju da efikasno kreirate simetrične modele i poravnate objekte u prostoru. Boolean operacije, kao što su Union, Subtract i Intersect, biće detaljno objašnjene i demonstrirane. Ove operacije vam omogućavaju da kombinujete i modifikujete puna tela na različite načine, čime se otvaraju neograničene mogućnosti za kreativno modelovanje.

Pored toga, naučićete kako da koristite Chamfer i Fillet komande za zaobljavanje ivica i uglova, kao i SOLIDEDIT komandu za detaljnu modifikaciju punih tela.

III termin: Preseci i prikazi 3D modela

U trećem terminu fokus će biti na presecanju i prikazima 3D modela. Naučićete kako da koristite View base, Section i Slice komande za kreiranje preseka i prikaza vaših modela. Ove tehnike su ključne za detaljan pregled i analizu unutrašnje strukture vaših modela.

Flatshot i Extract Edges komande će vam omogućiti da generišete 2D prikaze vaših 3D modela, što je korisno za izradu tehničkih crteža i dokumentaciju.

Vizuelizacija i renderovanje

Na kraju, upoznaćete se sa osnovama vizuelizacije, uključujući rad sa materijalima, svetlima, okruženjem i kamerama. Naučićete kako da postavite materijale i osvetljenje kako biste svoje modele predstavili na najbolji mogući način. Renderovanje je poslednji korak u procesu, gde ćete naučiti kako da kreirate visoko kvalitetne slike vaših modela za prezentacije i portfolio.

Kako se pohađa AutoCAD 3D kurs?

Naša praktična intenzivna obuka AutoCAD 3D traje nedelju dana, sa predavanjima koja se održavaju tri puta nedeljno, po tri sata.

Kurs se odvija online putem Skype - a, u realnom vremenu. Tokom svake sesije, imaćete priliku da direktno komunicirate sa predavačem i dobijete povratne informacije u trenutku.

Sve sesije se snimaju, a snimci su vam dostupni za trajno preuzimanje, što vam omogućava da ih pregledate i vežbate u bilo kom trenutku.

Mesto održavanja online
Trajanje kursa 1 nedelja
Nivo učenja Napredni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova  9 sati
Broj polaznika po grupi Maksimum 15
Telefon 061/664-89-64

Upoznajte predavača na obuci AutoCAD 3D dizajn

Đorđe Popović

Đorđe Popović, predavač na AutoCAD 3D obuci, poznat je po svom bogatom iskustvu i strastvenom pristupu obrazovanju. Formalno obrazovanje stekao je na Građevinskom fakultetu, gde je uspešno završio osnovne i master studije. Đorđe izuzetno dobro vlada GIS i CAD okruženjem, koje koristi svakodnevno u svom radu i sprovođenju geodetskih radova.

Kao odgovorni projektant za geodetske poslove u JKP "Zelenilo – Beograd", Đorđe već nekoliko godina radi na različitim projektima, stičući dragoceno iskustvo i veštine. Njegova sposobnost da koristi GIS i CAD tehnologije omogućava mu da efikasno i precizno obavlja svoje zadatke, uključujući složene analize i geodetske procese.

Đorđe je aktivno učestvovao u brojnim značajnim projektima, od urbanističkog planiranja do implementacije zelenih površina, što ga čini izuzetno cenjenim stručnjakom u svojoj oblasti. Njegova posvećenost detaljima i preciznost u radu osiguravaju visoke standarde kvaliteta u svakom projektu na kojem radi.

Pored svog profesionalnog angažmana, Đorđe se posvetio i obrazovanju novih generacija 2D i 3D dizajnera. Njegov pristup predavanju je jednostavan i razumljiv, što ga čini izuzetno popularnim među polaznicima. Đorđe koristi interaktivne metode učenja, osiguravajući da svaki polaznik potpuno razume materijal i stekne praktične veštine neophodne za uspeh.

Njegova sposobnost da prenese kompleksna znanja na način koji je lako shvatljiv svima čini ga idealnim mentorom za sve koji žele da savladaju AutoCAD 3D dizajn. Đorđe je poznat po svojoj strpljivosti i posvećenosti svakom polazniku, prilagođavajući svoj pristup potrebama i nivou znanja svakog pojedinca. Pridružite se njegovim predavanjima i započnite svoj put ka profesionalnom uspehu u oblasti AutoCAD dizajna.

Upisni rok na AutoCAD 3d kurs je u toku

Upis po promotivnim cenama je u roku. Ukupna cena kursa iznosi 129 evra. Ova ponuda važi još:

Učitavanje...

Prijavi se pozivom na brojeve: 011 40 82 116, 061 664 89 64 ili pošalji prijavu na: info@obukeikursevi.com

Prijavite se sada

Ne propustite priliku da unapredite svoje veštine i postanete stručni za AutoCAD 3D dizajn. Pridružite nam se i započnite svoj put ka profesionalnom uspehu u svetu 3D modelovanja. Radujemo se što ćemo vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve i postanete deo naše zajednice uspešnih AutoCAD dizajnera.

Online prijava na kurs: