Šta morate znati pre pravljenja svoje prve aplikacije?

Novi ste u svetu android programiranja? Možda tek želite da započnete svoju karijeru u svetu pravljenja aplikacija za Android mobilne telefone? Ovo su stvari koje morate znati kako bi ste postali pravi Android developer.

  1. Naučite Java programiranje. Ne postoji zaobilazni put. Naravno, nije neophodno da postanete ekspert za Java programski jezik, ali je poznavanje osnova neophodno, budući da se pravljenje Android aplikacija svodi na poznavanje dva programska jezika – Jave i Androida.
  2. Za pravljenje Android aplikacija potrebno je poznavanje XML-a – specijalnog jezika koji se koristi za dizajn samih aplikacija, koji se lako i brzo uči. Takođe, potrebno je usvojiti koncepte Androida i znati kako da se iskoriste uz pomoć Java programiranja.
  3. Kako bi pravljenje Android aplikacije teklo glatko, dobro je ovladati razvojnim okruženjima poput Android studija ili Eclipse. Oba okruženja su besplatna i potpuno je sve jedno za koje se odlučite. Ipak, potrebno je da se osećate udobno koristeći ih, budući da će te u ovim razvojnim okruženjima praviti svoju aplikaciju.
  1. Naoružajte se strpljenjem i voljom za učenjem. Put do pravljenja prve aplikacije nije posut laticama ruža. Biće vam potrebno puno vremena, biće puno grešaka, ali iz svake ćete naučiti nešto novo i postajati sve bolji i bolji. U svakom slučaju, znajte da rezultata “preko noći” nema.
  2. Problemi vas čekaju iza svakog ćoška. Ovo pravilo važi bez obzira da li ste početnik ili iskusan Android programer. Rešenje uvek možete pronaći. Bacite se na guglanje i pretragu sajta za programere Stack Overflow.

Međutim, sve poteškoće sa kojima se svaki programer sreće na početku karijere možete izbeći. Kako? Lako.
Ako nemate nikakvog predzanja, dovoljno je da se prijavite na kurs Java programiranja. Ukoliko imate iskustva sa Javom, od vaše prve Android aplikacije brzo ćete doći na kursu Android programiranja Obuka i kurseva.