Zašto da pređete na crtanje pomoću računara?

Ako radite kao arhitekta, građevinski, mašinski ili elektro inženjer ili dizajner, jedna od najvažnijih stvari je mogućnost da finalni proizvod vizualizujete u svojim mislima. Međutim, problem se javlja kada svoju ideju morate da prenesete drugima. Naročito ako ti drugi nemaju sposobnost zamišljanja poput vaše.
Dakle, slede vam naporni sati rada dok savijeni nad stolom mučite muku sa šestarom, lenjirima, olovkama i rapidografima. A sve to može biti daleko lakše, brže i efikasnije uz program AutoCAD.

Prezentujte svoju ideju

Mogućnost da svoju zamisao transformišete u nešto vidljivo i lako shvatljivo svima, najveća je prednost AutoCAD softvera. Koliko god bili dobri u objašnjavanju svojih ideja, vaši klijenti će, najverovatnije, imati problema da shvate šta im zapravo govorite. Ali, uz AutoCAD možete brzo napraviti skicu koja će im omogućiti da odmah razumeju genijalnost vaše zamisli.
U slučaju da pravite tehnički crtež, AutoCAD vam, na jedan klik, pruža sve lenjire, uglomere i alate za crtanje koji su vam potrebni i višestruko ubrzava čitav proces izrade tehničkog crteža. I da, svaka greška koju možda napravite lako se ispravlja, bez potrebe za nerviranjem i gubljenjem vremena.
Takođe, u slučajevima kada pravite projekte koji sadrže slične elemente, možete napraviti šemu koja je primenjiva na svaki, a zatim je umnožiti i uštedeti na vremenu.

Lako čuvanje i deljenje

Bolja organizacija je još jedna od brojnih prednosti koje vam pruža crtanje u AutoCAD programu. Zaboravite papire razbacane na sve strane i delove projekta koji su zagubljeni u različitim fasciklama. Sve se nalazi uredno složeno na vašem računaru, na USB-u ili, zašto da ne, online.
Pronalaženje projekta koji vam je potreban obavlja se dok kažete “keks”, čak iako možda imate hiljade različitih dokumenata. A o jednostavnosti deljenja tehničkih crteža sa drugima nije potrebno posebno govoriti.

Da zaključimo

Zbog svojih brojnih prednosti, AutoCAD je svoje mesto pronašao svuda – u kartografiji, arhitekturi, mašinstvu, modi… i samo je pitanje vremena kada će u potpunosti preuzeti tržište.
Zato ne dozvolite da kaskate za drugima – može vas previše koštati. Na obuci za AutoCAD ovladajte veštinama i znanjima koja su vam potrebna.