Naučite PHP i internet postaje vaše igralište

Zbog svoje jednostavne upotrebe, efikasnosti i kontrole koju dopušta, PHP je jedan od najkorišćenijih programskih jezika za internet. Zapravo, 80% od 10 miliona najpopularnijih web sajtova koriste upravo PHP. Ovaj programski jezik posebno je pogodan za freelance poslove, pošto mnogi mali biznisi koriste WordPress i druge popularne sisteme za upravljanje sadržajem, u čijem se jezgru (kao engine) nalazi PHP. Zato se lako prave login stranice, upravlja funkcijama HTML-a, grafičkim prikazom…
Dakle, mnogo je razloga zašto da odaberete PHP, a ovde ćemo pobrojati one najvažnije.

PHP „gura” Facebook

Veliko DA za učenje PHP programiranja je i činjenica da je ovaj programski jezik osnova i najpopularnije društvene mreže Facebook.
Naime, kompanija Facebook je čak napravila i velike investicije u PHP, što znači da je on tu da ostane. Ako se pitate zašto je ova kompanija odabrala baš PHP, razlog je jednostavan. PHP omogućava lako eksperimentisanje sa implementacijom novih opcija. A poznato je da Facebook, jako često, uvodi novine i pravi izmene.

Lak za učenje

Sintaksa PHP programskog jezika je među najlakšima za razumevanje. Zato je za njegovo učenje dovoljno i samo poznavanje HTML koda. Zbog svoje jednostavnosti, mnogim programerima je baš PHP bio prvi programski jezik kojim su ovladali i preko koga su usvojili osnove programiranja.
PHP dokumenti, za razliku od drugih programskih jezika, ne zahtevaju da budu u određenom redosledu. To znači da brzo i lako možete da dodate nove funkcije i promenljive, bez brige da li ste ih upisali na “pravom” mestu. Ovo takođe znači da se izmene mogu lako praviti bez potrebe za “čišćenjem” koda.

PHP programski jezik, vaša prilika za uspešnu karijeru

Velika podrška

Poslednje što, kao programer, želite da vam se desi jeste da se zaglavite na nekom problemu i da nemate gde da potražite rešenje. Budući da je PHP izuzetno popularan i široko korišćen, pronalaženje potrebne dokumentacije i rešenja je ekstremno lako. A da i besplatno.
Zapravo, na različitim forumima i društvenim mrežama sačekaće vas programeri iz čitavog sveta koji će vam rado pružiti pomoć i rešiti svaki problem. Bez obzira na to da li ste početnik ili programer sa stažom.

PHP je besplatan za korišćenje

Jedan od razloga popularnosti PHP-a je i to što je u potpunosti besplatan za korišćenje i otvoren za sve i svuda. Ovo ga čini i odličnim prvim programskim jezikom za učenje, pošto početnicima nije potrebno ulaganje u različite skupe programe i fajlove za podršku. Na drugoj strani, smanjenje troškova je jedan od glavnih ciljeva svake firme ili kompanije. Zato tako puno njih i koristi PHP što, posledično, znači da su im PHP programeri uvek potrebni.
Nema razloga za čekanje. Na kursu PHP programiranja, ovladajte ovim traženim znanjem i, za kratko vreme, možete imati unosnu karijeru. Ukoliko su vam HTML i CSS nepoznanica, ne brinite. Ovim znanjima, za samo 1 mesec, možete ovladati na kursu web dizajna.