Da li mali biznis može imati koristi od Google oglašavanja?

Google AdWords može izgledati kao prilično složen poduhvat za mala preduzeća. Međutim, iako oglašavanje na Google-u izgleda zastrašujuće, može vam doneti puno dobiti – podići svest o vašem brendu, povećati posetu vašem web sajtu i, na kraju, doneti vam nove klijente.
Čak i ako ne raspolažete budžetima koje imaju velike kompanije, ne otpisujte Google oglašavanje. I sa malim sumama novca moguće je postići dobre rezultate i privući kupce.

Zašto koristiti Google oglašavanje?

Pogledajte zašto su kampanje oglašavanja na najvećem web pretraživaču obavezna stavka u marketinškim aktivnostima svake firme.

AdWords vas stavlja ispred klijenta

Uz Google AdWords dobijate gotovo trenutnu pažnju klijenata i podižete posetu svom sajtu. Ovaj način oglašavanja ujedno vam omogućava dobre rezultate dok se ne zahuktaju svi ostali marketinški kanali koje koristite.

Lako praćenje rezultata

Online marketing nije stvar gde treba nešto “ubosti” ili pretpostaviti. Potrebno je sprovesti testiranja, pratiti rezultate i, u skladu sa time, menjati strategiju nastupa kako bi se dobili najbolji rezultati. Budući da vas AdWords stavlja pred veliki broj ljudi, lako vam pruža validan uzorak na osnovu kog možete doneti zaključke o daljem nastupanju kako bi poboljšali konverziju.

Precizna kontrola budžeta

Jedna od sjajnih karakteristika Google oglasa je to da ne plaćate sve dok potencijalni klijent ne klikne na sam oglas. Takođe, samo vi odlučujete koliko dugo će se vaš oglas prikazivati. Na ovaj način imate potpunu kontrolu nad troškovima i lako se možete uklopiti u predviđeni budžet.

Dobri rezultati mogući su i sa malim budžetom

3 opasnosti?

Može se zaključiti da AdWords kampanje malim biznisima mogu doneti puno dobiti. To je, naravno, tačno. Ipak, postoji i druga strana koje morate biti svesni.
Prvo, ako je vaš proizvod ili usluga toliko jedinstvena na tržištu da je niko ne traži na internetu, nećete dobiti klikove na oglas.
I na kraju, potrebno je čuvati se korišćenja jedne kampanje i jedne oglasne grupe za sve vaše ključne reči.
Ovo su tipične početničke greške zbog kojih vaš biznis može stagnirati. Kako biste izbegli ove, a i druge česte greške više o ovoj oblasti možete naučiti na kursu AdWords administracije).