5 dobrih razloga zašto treba da naučite Web dizajn

Volite da “prčkate” po računaru? Stalno ste na internetu i praktično ste se srodili sa tastaturom i mišem? Čak i kada ste van kuće, volite da preko mobilnog pogledate šta ima novo na webu? Hmm. Možda ste rođeni za web dizajnera/programera.
Tehnologija je znatno uznapredovala i pravljenje web sajtova danas je lakše naučiti nego ikada pre. Da. Potrebno je malo truda i discipline, ali ono što dobijete zauzvrat vredno je vašeg napora.
Predstavljamo vam 5 razloga zašto da ovladate veštinom pravljenja web sajtova:

Web dizajneri su veoma traženi na tržištu rada

Dobar i funkcionalan web sajt danas je postao prioritet svakog preduzeća. Bez obzira na to čime se bavi i koliko je velika, firma mora biti prisutna na internetu i to ne bilo kako. Web sajt savremene kompanije je pod pritiskom da ispuni očekivanja postojećih i potencijalnih klijenata. Da im pruži vizuelno primamljiv sajt, sa lakom navigacijom i dobrom preglednošću.
Naravno, posledica je velika potražnja za web dizajnerima. A budući da se nove firme otvaraju iz dana u dan, potrebno je sve više i više web programera, jednako za pravljenje i održavanje sajtova.

Plate web dizajnera su u stalnom rastu

Pošto potražnja za web dizajnerima, u čitavom svetu, premašuje broj ljudi koji znaju da prave web sajtove, plate u ovom sektoru su u stalnom porastu. Ovo važi čak i za početnike u vodama web dizajna. Bez obzira da li ste zainteresovani za stalni posao u nekoj firmi ili biste radije radili kao freelancer, do dobro plaćenog posla se dolazi lako. Naravno, sa sve većim iskustvom i brojem projekata, povećava se i zarada. Na početku možete računati na platu od 400 – 500 evra i biti sigurni da će vam vrednost rasti iz godine u godinu.

Web programiranje u sebi objedinjuje više aspekata i otvara vam mnoge mogućnosti

Internet je svuda – ostavite svoj pečat

Internet je postao nezaobilazna stavka u svim sferama društva i poslovanja. Kao web dizajner, kreiraćete sajtove koje će videti i koristiti veliki broj ljudi. To znači da ćete na svakog korisnika i na svaku firmu za koju radite ponaosob ostaviti jedinstven i nezamenjiv utisak.

Web dizajn je polje koje se neprekidno širi

Internet više nije tu samo zarad sebe samog. Danas kada kompanije razmišljaju o svojim web sajtovima, na umu su im i mobilne tehnologije i društveni mediji. Rastuća upotreba mobilnih telefona, tableta, pametnih televizora, internet televizije je činjenica koja se mora uzeti u obzir prilikom dizajniranja i pravljenja web sajtova. Upravo ovo novo tržište predstavlja oblast širenja web dizajna i publike u čijoj se službi nalazi.

Fleksibilnost web dizajna

Web programiranje objedinjuje više aspekata – front end, back end, web sadržaj za mobilne uređaje, sisteme za upravljanje sadržajem, e-commerce… To vam daje široku lepezu mogućnosti prilikom izbora kojim putem želite da krenete i da se usavršavate. Tako se, na primer, PHP programer može fokusirati na WordPress platformu, dok se drugi web dizajner može opredeliti striktno za radu na tzv statičkim web stranicama pisanim u HTML i CSS programskim jezicima.

Zvuči vam primamljivo?

Želite da započnete svoju karijeru web dizajnera? To sa lakoćom možete učiniti na časovima web dizajna, PHP programiranja ili WordPress-a škole Obuke i kursevi. Dovoljno je samo da nas pozovete na 011/40-82-116 ili 061/664-89-64.