5 razloga zašto da koristite Google Ads u svom poslu

Revoluciju u svet online marketinga Google je uneo oktobra 2000. godine kada je svetu pretstavio svoj program oglašavanja koji danas znamo pod imenom Google Ads. U međuvremenu, ovaj način reklamiranja postao je vitalni deo uspešnog poslovanja, a ako ga još ne koristite, zasigurno ste u gubitku.
Google oglašavanje nije bauk. U pitanju je plaćeno reklamiranje sajta korišćenjem ključnih reči (reči koje potencijalni klijenti ukucavaju u pretraživač), a cenu određujete sami. Zahvaljujući ovim oglasima svoje proizvode i usluge reklamirate upravo onim ljudima koji su već zainteresovani i traže ono što nudite. Tako skraćujete putanju od klijenta do vas i na lak način pospešujete svoje poslovanje.
U nastavku možete saznati koji su to najvažniji razlozi za korišćenje Google Ads kampanja.

Merljivi rezultati, fleksibilni oglasi

Jedna od glavnih prednosti digitalnog nad tradicionalnim marketingom (poput televizije ili štampanih medija) je mogućnost merenja rezultata. Google Ads pruža jedan od najboljih resursa za utvrđivanje šta „radi“ i „prolazi“ kod publike, a šta ne. To je omogućeno brojnom besplatnom statistikom koju Google pruža korisnicama Ads kampanja, a pritom je veoma lako koristiti je.
Takođe, ovi oglasi su veoma fleksibilni jer pružaju mogućnost da podesite kampanje tačno u skladu sa svojim specifičnim potrebama. Tako je moguće namestiti da se prikazuju samo onda kada potencijalni klijent ukuca tačno određene reči i/ili izraze. Zatim, moguće je odabrati da li da se prikazuju slike proizvoda, kontakt informacije i link ka sajtu. Google reklame pružaju i opciju sužavanja publike po lokaciji, dobu dana i čak uređaju koji koriste, ali i prikazivanje oglasa na YouTube-u i drugim sajtovima koji su Google-ovi partneri.

Daju brze rezultate

Od trenutka kada pokrenete Google Ads kampanju, oglasi odmah počinju da se prikazuju i privlače klijente.
U zavisnosti od toga koliko ste spremni da platite za oglas, možete se naći na samom vrhu prve stranice Google-a ili na nekom drugom mestu ili strani. Sve u skladu sa vašim željama.

Pružaju odličnu interakciju sa publikom

Oglasi su jedan od glavnih izvora Google zarade i zato se neprekidno usavršavaju kako bi bili što privlačniji vašim potencijalnim klijentima. Zato i pruža mogućnost vašem oglasu da bude prikazan tamo gde se ljudi i nalaze, na primer na YouTube kanalima. Posledica je veliki broj klikova, ogromna vidljivost i, naravno, povećanje vaše zarade.

Potpuna kontrola troškova

Odlična stvar kod Google reklama je to što možete podesiti maksimalnu količinu novca koju želite da potrošite. Pri tom, naplata se ne vrši kada je oglas prikazan, već samo onda kada neko klikne na njega.
Istovremeno, u mogućnosti ste da, u bilo kom trenutku, iznos povećate ili smanjite, sve u skladu sa onim što želite.
I još nešto. Možete imati onoliko kampanja i oglasa koliko želite i za svaku od ovih opcija podešavati budžet ponaosob.

Pomaže da pobedite konkurenciju

Google oglasi su vaše tajno oružje u borbi sa onima koji se bave istom delatnošću kao i vi. Budući da vaš sajt odmah lansiraju na prvu stranicu pretrage, vi ćete biti ti koji će pokupiti za sebe sve klijente, ostavljajući konkurenciju praznih šaka.
Ali šta ako i konkurencija koristi Google Ads?
To jednostavno nije izgovor. Ako želite da ih pobedite, morate se priključiti borbi ovim reklamama. Štos je da odigrate pametnije i preciznije od njih.
Želite da naučite sve o ovoj vrsti oglašavanja? Pravo rešenje je obuka za marketing menadžera za internet pretraživače Obuka i kurseva.