Revolucionarna transformacija podataka uz Power BI

Dobro došli u svet gde Power BI transformiše način na koji preduzeća koriste podatke. U ovom svetu, kompleksni podaci više nisu bauk, već prilika. Naš kurs Power BI vam otvara vrata ovog sveta, osposobljavajući vas da izvlačite najviše iz vaših podataka.

Vizualizacija podataka: Prizma kroz koju posmatramo podatke

Kroz Power BI, podaci više nisu samo nizovi cifara i tekstualnih polja. Umesto toga, oni postaju živopisne slike koje otkrivaju priče i trendove koje biste inače mogli propustiti. Na našem kursu, naučićete kako da koristite Power BI za kreiranje impresivnih vizualizacija koje donose podatke do života.

Najznačajnije funkcionalnosti Power BI: Nove mogućnosti na dohvat ruke

Od kontrolnih tabli prilagođenih vašim potrebama do interaktivnih izveštaja, Power BI nudi mnogo više od obične analitike podataka. Naš kurs vam otkriva sve što ovaj moćan alat može da ponudi, otvarajući novu eru u vašem poslovanju.

Donošenje poslovnih odluka vođenih podacima: Power BI kao vaš strateški partner

Podaci su srž svake uspešne odluke u poslovanju. Power BI vam omogućava da donosite odluke vođene podacima, pružajući vam dubinske uvide koji su potrebni za strateško planiranje. Naš kurs vas oprema znanjem i veštinama da to postignete.

Power BI vs konkurencija: Zašto je Power BI alatka broj jedan za poslovnu inteligenciju?

Kada uporedimo Power BI sa ostalim alatkama za poslovnu inteligenciju, lako je videti zašto je Power BI vrhunski izbor za analitičare širom sveta. Njegova univerzalna integracija sa drugim Microsoft proizvodima, poput Excela i SharePointa, njegova intuitivnost i skalabilnost, čine ga idealnim za timove svih veličina. Na našem kursu, naučićemo vas kako da maksimalno iskoristite sve prednosti koje Power BI nudi u odnosu na njegove konkurente.

Upoznajte DAX: Tajni jezik Power BI

DAX (Data Analysis Expressions) je formula jezik koji Power BI koristi za manipulaciju i analizu podataka. DAX vam omogućava da izvedete složene kalkulacije i analize koje bi bile teško dostižne sa drugim alatkama. Na našem kursu, rastavićemo DAX na delove i naučiti vas kako da ga koristite za izradu moćnih izveštaja.

Mesto održavanja Online, putem Skype – a
Trajanje kursa  10 nedelja
Nivo učenja Osnovni
Termini Poslepodnevni i večernji
Fond časova 40
Broj polaznika po grupi Maksimum 15
Telefon 061/664-89-64

Plan i program kursa Power BI čine sledeće nastavne celine

1. Uvoz podataka za obradu: Upoznaćete se sa različitim formatima podataka koje Power BI može obraditi, uključujući txt, csv, xlsx i baze podataka. Naučićete kako da ih uvezete za dalju obradu.

2. Power Query: Upoznajte alat koji vam omogućava da izvlačite i transformišete podatke iz različitih izvora. Saznaćete kako da koristite Power Query za pripremu podataka za analizu.

3. Formatiranje podataka u tabelama: Pogledajte kako da organizujete i formatirate podatke u tabelama za efikasniju analizu.

4. Prilagođavanje formata lokalnim standardima: Saznajte kako da prilagodite format datuma i brojeva lokalnim standardima, povećavajući tako preciznost i razumljivost vaših podataka.

5. Izmena tabela, korigovanje i dodavanje podataka: Naučite kako da vršite izmene na tabelama, uključujući korigovanje i dodavanje podataka.

6. Upiti: Otkrijte kako da koristite upite za pretragu i manipulaciju podacima u Power BI.

7. Povezivanje tabela i spajanje: Saznajte kako da povežete različite tabele i spojite podatke za sveobuhvatniju analizu.

8. Model podataka, aktivne i neaktivne veze: Razumite kako da kreirate model podataka i koristite aktivne i neaktivne veze za izgradnju složenijih analiza.

9. M Code, izračunate kolone: Upoznajte se sa M Code-om, jezikom koji Power BI koristi za upite, i saznajte kako da koristite izračunate kolone.

10. Filtriranje podataka u tabelama: Naučite kako da filtrirate podatke u tabelama kako biste se fokusirali na ključne informacije.

11. Formatiranje datumskih podataka: Ovladajte veštinama formatiranja datumskih podataka za bolju analizu.

12. Kalendarska tabela: Saznajte kako da koristite kalendar tabele za praćenje podataka prema vremenskim periodima.

13. Mere i tabele za mere: Pogledajte kako da kreirate mere i tabele za mere, koje vam omogućavaju da izračunate podatke na složenije načine.

14. DAX funkcije: Upoznajte se sa ključnim DAX funkcijama, uključujući Calculate, All, Sum, Sumx, Divide, Max, Related, Filter, If, Values, Countrows, Hasonevalue, i naučite kako da ih koristite u svojim analizama.

15. Funkcije kombinovane (var): Saznajte kako da koristite kombinovane funkcije, poznate kao ‘var’, za unapređenje vaših analitičkih sposobnosti i kreiranje sofisticiranih izveštaja.

16. Kreiranje vizuala: Otkrijte moć vizualizacije podataka u Power BI. Naučite kako da kreirate različite vrste grafikona i dijagrama koji će vam omogućiti da vizualno predstavite vaše analize.

17. Filtriranje podatka (formula, slajser, vizual, ugrađeni filter): Upoznajte se sa različitim metodama filtriranja podataka, uključujući upotrebu formula, slajsera, vizualnih efekata i ugrađenih filtera. Saznajte kako da odaberete pravi način filtriranja za vaše potrebe, kako biste uspešno izdvojili najvažnije informacije.

Saznajte više o predavaču

Igor Bojović

je predavač na kursevima Grafički dizajn, WordPress i Excel spreadsheet. Prethodnih nekoliko godina radi na poziciji Senior Project manager u kompaniji BOJOVIĆ KONSALTING D.O.O., koja se bavi konsaltingom malih i srednjih preduzeća iz oblasti informacionih tehnologija, menadžmenta, poslovnog planiranja i internet marketinga. Njegov zadatak je kreiranje vizuelnog identiteta, održavanje sajtova, planiranje marketinških aktivnosti i slične aktivnosti. Zahvaljujući svom bogatom iskustvu koje je stekao radeći u kompanijama izvan IT industrije, kao i kontinuiranim usavršavanjem kroz različite vrste edukacija, Igor je razvio šesto čulo za predviđanje potreba tržišta, automatizacije procesa, digitalne tranzicije i razvoja tržišta rada. Igor je prepoznao izuzetnu važnost edukacije i usavršavanja u oblastima grafičkog dizajna i programiranja, zbog čega temeljno i motivisano pristupa radu sa polaznicima.

Istražite mogućnosti za pristupačnu Power BI edukaciju

Za detalje o ceni edukacije, budite slobodni da nas kontaktirate putem elektronske pošte na office@obukeikursevi.com ili putem telefona na brojeve 011 408 21 16, 061 664 89 64.

Cena edukacije se menja u zavisnosti od različitih faktora, uključujući broj prijavljenih učesnika, lokaciju održavanja edukacije (bilo da je to u vašem prostoru ili u našem), da li se edukacija realizuje online ili direktno, dužinu trajanja, sadržaj programa, kao i bilo koje druge posebne zahteve koje možete imati. Naš cilj je da edukacijski program u potpunosti prilagodimo vašim potrebama.

Učitavanje...
Tip polaznika Novi polaznik Stari polaznik / nezaposleno lice / student
Puna cena 35000 din. 35000 din.
Popust 30% 30%
Promo cena 25000 din. 25000 din.
Sertifikat

Započnite svoju analitičku revoluciju: Prijavite se na kurs Power BI danas!

Ako želite da se uzdignete iznad površine, da otkrijete priče koje vaši podaci pričaju i postanete strateški vizionar u svom poslu, onda je kurs Power BI pravi izbor za vas. Ne dozvolite da vas složenost podataka ometa – preuzmite kontrolu i naučite kako da podatke pretvorite u moćno oruđe za donošenje odluka.

Tim za profesionalnu edukaciju zaposlenih u kompanijama
Poslovna savršenost d.o.o.
0616648964
0114082116

Pošaljite upit