Šta je to PROMPT?

Prompt je zamenio fotoaparate, gomilu vremena za učenje, foto modele, dodatnu opremu i sve ostalo što ti je potrebno da napraviš dobru fotografiju i postaneš vrhunski fotograf. Sve to skorašnjim dolaskom Ai (veštačke inteligencije), alata koji razume tvoje želje i koji će ti ih ispuniti.

AI (veštačka inteligencija) – za većinu strašna reč. Neki je se plaše, neki joj se raduju. Za one koji žele da je razumeju, to je veoma moćan alat koji nam omogućava da kreiramo digitalni sadržaj – kreiramo tekstove, fotografije, video snimke, pravimo muziku ili aplikacije. I sve te kreacije su već oko tebe.

Kako veštačka inteligencija (AI) funkcioniše?

Zamisli Ai kao jednog robota koji je išao u sve moguće škole, koji je završio sve kurseve, koji je pročitao sve sajtove. Onda je sve te podatke rasporedio po određenim fasciklama i naučio da razume šta je šta, koje je nešto boje, kakav je stil, koliko je nešto veliko, a koliko malo.

I zamisli sada da baš ti imaš mogućnost da upravljaš ovim robotom uz pomoć AI alata. Pritom nije ti potrebno programersko znanje, nije ti potrebno bilo kakvo predznanje. Jedino što ti je potrebno je računar ili telefon, malo slobodnog vremena i tvoja digitalna kreacija može da počne.

AI alat radi na principu četovanja. Kao što četuješ sa svojim prijateljem preko telefona, tako četuješ i sa robotom koji ti kreira sve što poželiš.

Ukucavanjem teksta (prompta) u polje za čet kreira se fotografija poput ove. Jednostavnim promptom kreiraju se jednostavnije, ali moćne slike.

Ovu fotografiju je napravio alat veštačke inteligencije za kreiranje fotografija – Midjourney ukucavanjem jednostavnog prompta – teksta:

„Napravi mi realističnu fotografiju svetionika na obali mora, grada u Egiptu Aleksandrije, koga zapljuskuju talasi, svetionik je sa upaljenim svetlima. U pozadini slike nalaze se zgrade grada Aleksandrije obasjanog upaljenim svetlima i ljudima na prozorima. Između grada u sredini se nalazi park sav u zelenilu sa klupama, ljudima koji se iraju sa svojom decom, ljudima koje su izveli pse u šetnju (u sredini je predivna fontana koja obasjava jarkim bojama celu površinu parka)“

E sad, kao i svaki alat postoje pravila koja treba da se nauče kako bi alat koristio bolje i razumeo šta sve može da se napravi uz pomoć njega.

Ako naučiš da kreiraš detaljnije promptove, poput ovog:
“Futuristički Grad Noću: „Zamislite futuristički grad noću, sa visokim neboderima koji svetle neonskim svetlima u različitim bojama. Neka bude slika iz ptičje perspektive.“

Ako u sve to uključiš i malo kreativnosti, dobiješ i jedinstvenu sliku koja sigurno govori više od 1000 reči.

Zamisli ovo da želiš da napraviš sa fotoaparatom. Trebali bi ti sati i sati rada, učenja, skupocena foto oprema. Sada sve je to moguće uraditi brzo, a ujedno i jeftino. Pritom, ukoliko želiš da zaradiš, brže ćeš se razviti, jer da shvatiš kako ovo sve funkcioniše ne treba ti džak para i godinu dana rada.

Trebaju ti svega 2 radna dana po 3h i volja da ovo naučiš.

Evo šta sve naučiti na kursu Ai fotograf

 • Šta je Ai?
  Kako funkcioniše, koji su najpotrebniji alati i kako doći do njih.
 • Kako funkcioniše Midjourney alat za kreiranje digitalnih umetničkih dela
  Kako da mu pristupiš i kako se koristi. Podešavanja, licence, autorska prava.
 • Upoznavanje sa različitim stilovima koje alat može da kreira
  Želiš da kreiraš crtež, stock fotografiju ili 3d isometrijsku fotografiju?
 • Upoznavanje sa zajednicom
  Kako da koristiš Midjourney zajednicu kako bi pronašao inspiraciju i mogao svoje ideje da transformišeš u bolje promptove, koji će biti jedinstveni.
 • Pisanje promptova
  Najbitnije od svega. Kreativnost pod tvojim prstima. Naučićemo te pisanje rečenica koje razume Ai alat kako bi kreirao baš ono što poželiš.
 • Odabir i varijacije fotografija
  Kako da odabereš pravu fotografiju, kreiraš varijacije, kako da dobiješ fotografiju u punoj rezoluciji.
 • Uzorak
  Kako da kreiraš uzorak koji ćeš posle provući kroz ostale fotografije koje kreiraš i na taj način biti prepoznatljiv.
 • Mentorska podrška
  Praćenje tvojih radova i analiza promptova, kako bi bio uspešniji Ai umetnik.
 • Kako da unovčiš stečeno znanje?
  Pričaćemo o tome kako sve što si naučio na kursu možeš da iskoristiš da zaradiš dodatni novac.

Gratis E-book

I za sam kraj dobijaš na poklon E-book sa 100 promptova, kako bi ti bilo lakše da se snađeš na početku tvoje digitalne karijere.

Zašto baš da odabereš našu školu?

Jer smo škola koja postoji u centru Beograda sa tradicijom preko 12 godina iskustva. Naše iskustvo ne meri se samo u broju godina poslovanja, već i u tome da smo jedni od prvih počeli sa kursevima digitalne fotografije i video snimanja u Beogradu.

Period korone iskoristili smo za pripremu veštačke inteligencije, a proteklu godinu i po dana smo to znanje aktivno primenjivali u raznim projektima škole, a i uslužno, kako bismo klijentima i poslovnim partnerima plasirali najsvežije i najbolje ideje.

Autori smo seminara na temu primene AI u digitalnom marketingu, grafičkom dizajnu i fotografiji i koautori seminara Pravni aspekti veštačke inteligencije.

Ovo nije jedini AI kurs koji nudimo. Pored kursa Ai fotograf, tu su i Prompt writer kurs i Marketing na steroidima.

Zgrabi jedinstvenu priliku i upiši kurs po promo ceni

Ako se prijaviš tokom promo perioda, cena kursa iznosi 110 evra (EARLY BIRD PRIJAVE).

Učitavanje...

Za prijave i rezervacije posle navedenog perioda, cena obuke AI fotograf, iznosi 150 eura.

Trajanje kursa je 2 dana po 3h, ukupno 6h. Kurs se održava online, uživo putem Skype platforme za učenje na daljinu. Sve se snima, tako da nakon završenog kursa dobijaš snimljen materijal sa sve pitanjima polaznika i odgovorima predavača. Kursu možeš da pristupiš kad god želiš i da se prisetiš svega o čemu smo pričali.

Tvoje putovanje počinje sada

Ako si spreman da započneš svoje putovanje u svet digitalne fotografije, ne čekaj ni tren. Kontaktiraj nas odmah za prijavu na kurs. Za sve informacije koje te interesuju, slobodno nas pozovi na 069 671 087. Dostupni smo svakog radnog dana od 11 do 19 časova, spremni da odgovorimo na sva tvoja pitanja. Ako ti je tako lakše, možeš nam pisati na email: office@obukeikursevi.com

Online prijava na kurs: