Šta je dobro da znate o poslu QA testera?

Kao QA (Quality Assurance) tester, vi ste čuvar kvaliteta u svetu softvera. Vaša misija? Pronalazak grešaka pre nego što to učine korisnici. Od manuelnog testiranja funkcionalnosti do automatizovanog ispitivanja kompleksnih algoritama, svaki dan donosi novi izazov.

Ovaj posao ne nudi samo stabilnost, već i neverovatne mogućnosti za rast. Danas Junior, sutra možete biti Lead QA ili čak uskočiti u svet razvoja softvera. Industrija je u stalnom usponu i fokusira se na kvalitet, što znači da su veštine QA testera uvek tražene. Početnici često započinju kao manuelni QA testeri, ali sa iskustvom i dodatnim obukama, možete se prekvalifikovati u automatizovanog QA inženjera ili čak Cypress QA Automation inženjera, gde vaša ekspertiza i plata dostižu nove visine.

Razvoj proizvoda, a ne redukcija tima – to je NF Innova

NF Innova je kompanija koja pruža finansijskim institucijama jedinstvena bankarska rešenja preko različitih digitalnih kanala i jedinstvenog digitalnog bankarskog softvera "FINTENSE".

Dok mnogi govore o krizi u IT sektoru i navodnom nezapošljavanju mladih i perspektivnih ljudi, NF Innova stoji kao svedok suprotnog. Ova kompanija je živi dokaz da IT sektor nije u krizi. Naprotiv, ova godina nije krizna u većini IT kompanija već period reorganizacije i normalizacije rada IT industrije, dok će 2024. biti godina velikih zaposlenja, kako za početnike u IT - u, tako i za iskusnije osobe.

Razvoj proizvoda kompanije NF Innova je u stalnoj ekspanziji, što znači stalnu potrebu za novim, kvalitetnim ljudima iz IT struke - bilo da su u pitanju programeri, QA testeri ili drugi IT stručnjaci.

Ono što istinski izdvaja kompaniju NF Innova jeste njen tim. Mladi su, entuzijastični i gledaju na posao kao na avanturu. Svakog petka ujutru doručkuju zajedno u prirodi ili na reci, a timski duh je tako “zarazan” da često putuju zajedno i organizuju piknike kada je lepo vreme.

 

Ako tražite radno mesto gde se ceni fleksibilnost, gde se rad kombinuje sa srećom, NF Innova je pravo mesto za Vas.


Zaposlenima u NF Innova pružaju se brojne prilike za napredovanje. Učenje je konstantno u NF Innovi. Redovno organizuju obrazovne sesije i razmenu mišljenja, jer veruju u zajednički rast i stalno osnaživanje svojih zaposlenih.


S obzirom na to da članovi tima NF Innova sarađuju sa kompanijama iz različitih zemalja, kompanija NF Innova pruža priliku za česta putovanja i dodatno obrazovanje i usavršavanje svojim zaposlenima, jer mogu razmeniti znanje i iskustvo sa svojim inostranim kolegama.

Uz sve ovo, u kompaniji NF Innova brinu o zdravlju svojih zaposlenih pružajući im privatno zdravstveno osiguranje.

Rad u NF Innova nije samo posao - to je zajednica koja se neprestano razvija i prilagođava izazovima digitalne ere. Svi koji žele da budu u centru digitalne transformacije trebalo bi da razmisle o pridruživanju njihovom timu.

Automatski ulazite u proces selekcije

Obuka za junior QA testera trajaće 6 meseci i održavaće se dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta ili jednom nedeljno u trajanju od 180 minuta. Obuhvata manuelno i automatsko testiranje, tako da će svi polaznici, nakon završene sveobuhvatne QA tester obuke, imati primenljiva znanja koja će moći da iskoriste u bilo kojoj QA tester agenciji ili IT kompaniji koja ima razvijen sektor QA testiranja.

Program je prilagođen svima koji žele da započnu karijeru u IT industriji, bez obzira na prethodno znanje ili iskustvo. Obuka se održava online, tako da možete pristupiti iz bilo kog grada u Srbiji ili regionu. Posao je REMOTE, tj. radi se od kuće.

Svi polaznici, koji završe obuku za QA testera, automatski ulaze u proces selekcije. Zaposleni iz kompanije NF Innova rade finalnu selekciju i odabir najboljih.

Nakon završene šestomesečne obuke, a u slučaju da ne budete izabrani za poziciju QA testera u ovoj kompaniji, imaćete relevantna znanja koja će vas učiniti poželjnim kandidatom u bilo kojoj IT kompaniji u Srbiji. Ova obuka kreirana je prema poslednjim standardima tržišta i potrebama kompanije NF Innova.

O predavačima na obuci za QA testera

Aleksandar Simonović

trenutno radi kao QA inženjer u kompaniji AssertQA. Poseduje ogromno znanje za pružanje korisničke i tehničke podrške, zbog čega se specijalizovao za testiranje softvera. Uspeo je da uveri brojne firme u važnost softverskog testiranja. Zbog ogromnog znanja i iskustva koje poseduje, Aleksandrovi časovi su uvek dinamični i puni odličnih saveta za budući rad polaznika.

Nikola Meandžija

radi u IT industriji od 2008. godine, kada je radeći u tehničkoj podršci, pored svog redovnog posla držao i obuke za korisničku podršku, poslovnu diplomatiju i druge koje su doprinosile unapređivanju komunikacionih veština članova njegovog tima. To ga je dovelo do pozicije tim lidera, pa je nakon niza uspešnih projekata usmerio svoju karijeru na proveru kvaliteta softverskih rešenja. U firmi AssertQA u kojoj trenutno radi, bavi se manualnim QA-om na različitim projektima.

Dragana Sekulić

je po zanimanju diplomirani inženjer tehnologije, ali je svoju poslovnu sreću pronašla u IT sektoru, zahvaljujući procesu prekvalifikacije koji je podrazumevao kurseve Jave, .NET-a, manuelnog i automatskog testiranja. Zaposlena je u kompaniji Emakina, kao QA inženjer za manuelno i automatsko testiranje. Smatra da se najbolje uči kroz igru, pa uvek prednost dajem rešavanju praktičnih zadataka u odnosu na teoriju.

Svi predavači, osim velikog iskustva u oblasti u kojoj rade, poseduju i veliko iskistvo u prenošenju znanja, a više detalja o predavačima na kursu za QA testera možeš pročitati na stranici Predavači.

Plan rada kursa za QA testera obuhvata sledeće:

 • Šta je manuelno testiranje, zbog čega je važno, šta čini jedan proces testiranja, uloga QA testera
 • Koje vrste testiranja postoje, podela i predstavljanje svake vrste testiranja
 • Šta su bugovi, pronalažnje i prijavljivanje bugova, podela bugova po nivoima ozbiljnosti
 • Jira, TFS, šta su alati za praćenje, čemu služe, kako se koriste, opšte informacije o alatima
 • Šta su test cases, pisanje test case-ova, od čega se sastoje, primeri, praksa
 • Pisanje test case-ova na osnovu dokumentacije, pisanje test case na osnovu aplikacije
 • Testiranje web aplikacije, testiranje mobilne aplikacije…
 • QA procesi
 • Osnove objektno orjentisanog programiranja
 • Tipovi podataka i operatori
 • Klase, metode i objekti
 • Paketi u Javi
 • Instalacija Alata za rad
 • Podešavanje projekta za pisanje automatskih testova (Intellij, dependencies u POM-u projekta, webDriver…)
 • Benefiti automatskog testiranja
 • Šta je i zašto koristiti automatsko testiranje
 • Koji Test Case treba automatizovati
 • Pisanje Selenium automatskih testova u Java programskom jeziku
 • Kreiranje različitih podataka za proveru, upoređivanje podataka, prisutstvo i rukovanje elementima
 • Čitanje grešaka
 • Čekanje elemenata (eksplicitno i implicitno)
  Assertovi
 • Page object model (POM)
 • Izvršavanje automatskih testova iz komandne linije
 • Samostalni rad
 • Test

Broj mesta je ograničen, zato se prijavi na vreme.

*Naziv i struktura kursa predstavljaju autorsko delo njegovih kreatora i samim tim je preuzimanje, kopiranje i izmena istog od strane trećeg lica zabranjeno.

Za rane prijave 50% popusta

Učitavanje...

Želimo da te motivišemo da doneseš dobru odluku i stekneš znanje koje brzo možeš da unovčiš. Zato, ako se prijaviš tokom promo perioda, plaćaš obuku 50% manje – 11900 dinara/mesečno umesto 23800 dinara/mesečno.

Tip polaznika Novi/stari polaznik
Puna cena 23800 din/mesečno
Popust 50%
Promo cena 11900 din/mesečno
Sertifikat
Novi polaznik Stari polaznik*
Cena 23800 din/mes. 23800 din/mes.
Popust 50% 50%
Promo cena 11900 din/mes. 11900 din/mes.

*Stari polaznik, nezaposleno lice, student

Rezervacija mesta iznosi 6.000 dinara, što predstavlja uslov za učešće na kursu. Rezervacija se uračunava u cenu kursa. Uplata se vrši na licu mesta, u prostorijama škole, ulica Lomina 48/1 u Beogradu.

Rezervacija se može otkazati 5 dana pre početka roka ili se iskoristiti u narednom roku. Kurs je moguće platiti čekovima na više mesečnih rata.

Prijavi se pozivom na brojeve: 011/40-82-116, 061/664-89-64 ili pošalji prijavu na: info@obukeikursevi.com. Možeš nas kontaktirati i preko Vibera na +38169671084.

Zgrabi svoju kartu za budućnost: Investiraj u sebe i postani pionir digitalne revolucije sa NF Innova

Zaokružite svoj put ka uspehu sa kompanijom NF Innova i postanite deo industrije koja oblikuje budućnost. Ne propustite ovu zlatnu priliku da investirate u sebe i svoj profesionalni rast.

Online prijava na kurs: